Äripäev • 8. oktoober 2015 kell 11:30

Äripäeva lugu lõi arvamusdiilerid kihama

Äripäeva lugu lõi arvamusdiilerid kihama  Foto: PantherMedia/Scanpix

Täna Äripäeva veebis ilmunud arvamuslugu "Arvamusdiilerite ajastu" tekitas sotsiaameedias suhtekorraldajate elava reaktsiooni.

Äripäeva arvamustoimetaja Vilja Kiisler kirjutas, et suur osa arvamusruumis ilmuvate tekstide autorid pole need inimesed, kelle nimi loo juures seisab, ning kritiseeris arvamustekstide ostmise laialt levinud praktikat. 

"Vilja Kiisler kirjutab hästi, tuleb vaid nõustuda," kirjutas Corpore suhtekorraldaja Meelis Kubits Facebookis. "Enda poolt on ehk oluline lisada, et korraliku arvamusloo kirjutamine on vähemalt minu jaoks väga aeganõudev tegevus ning see on harva mõistlikus proportsioonis tulemusega. Ja mis siin salata, ei ole ka nii palju suuri mõtteid väikeses peas, et neid igal nädalal kogu rahvaga jagada. Arvamusdiiler on väga täpne väljend toimuva suhtes, sest reeglina me ei mäleta nn arvamusliidrite sõnumeid ega prognoose juba järgmisel hommikul. Rääkimata sellest, et neil oleks elule Eestis mingigi mõju. Sellist aega, et veel kundede eest lugusid kirjutada, ei ole juba ammu mõju."

"Norm lugu," kirjutas Ott Lumi Twitteris. "Oma nime alt kirjutan ma üldjuhul ainult korrektse viiteaparatuuriga akadeemilisi tekste."

See vastu Villy Paimets Powerhouse'ist leidis: "Kusagil on midagi väga valesti läinud - mind pole ses nimekirjas mainitud. Kinnitan, et kirjutan endiselt hästi ja mõnuga. Tulge-tulge, teeme kaupa!"

Kaur Kender, kes on avalikult tunnistanud, et on mitmele poliitikule tekste kirjutanud, märkis Twitteris: "Hind on ju teada ja avalik. Üks euro tähemärk, ka tühik." - "Ära jama, Kaur," vastas Ott Lumi. "Vaata inflatsiooni." 

Ajakirja Imeline Teadus toimetajal Alo Lõhmusel oli aga Facebookis välja pakkuda originaalne idee: "Kui on arvamusdiilerid, siis võiks olla ka arvamusbörs. Näiteks kui sul tuleb mõne originaalse arvamusloo idee, siis sisestad selle lühikokkuvõtte või ka valmis teksti koos alghinnaga spetsiaalsesse börsikeskkonda. Milline arvamusmaakler kõige rohkem pakub, saabki loo endale ja võib oma nime all avaldada või edasi müüa."

Hetkel kuum