Äripäev • 14. oktoober 2015 kell 13:51

FI: Helen Ratsol jäi üks fakt kahe silma vahele

Finantsinspektsioon.  Foto: Veiko Tõkman

Soovimata kommenteerida Helen Ratso hinnanguid tema arvamusloos "Finantsinspektsioon annab võimu pangale", juhib finantsinspektsioon tähelepanu faktile, mis on Raidla Ellexi advokaadil kahe silma vahele jäänud.

Finantsinspektsioon teatas, et Ratso väidab artiklis, et finantsinspektsioon ei ole oma hiljuti ilmunud arvamuses ja selle juurde kuuluvates selgitustes pidevuse tingimusele viidanud. "Sisuliselt heidetakse ette, nagu ei selgitaks finantsinspektsioon, kas võlakirjade emiteerimine peab olema pidev või mitte avalikkuselt tagasimakstavate vahendite kaasamise sisustamisel," teatas inspektsioon. 

"Finantsinspektsioon on oma 8. septembri märgukirja lisaks olevates selgitustes sõnaselgelt öelnud järgmist: "Avalikkuselt kaasamisena on käsitletav ka pidev võlakirjade emiteerimine eesmärgiga muuta need kaubeldavaks börsil ja sellele järgnev kauplemine või selleta,"" täpsustas inspektsioon.

Helen Ratso hinnangul saatis finantsinspektsioon tänavu septembris välja pangandustegevuse piire selgitava märgukirja, millega antakse Euroopa Liidu direktiivile põhjendamatult jäik tõlgendus.

Hetkel kuum