Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rõtov selgitab Äripäeva furoori tekitanud töökuulutust

  Äripäeva peadirektor Igor Rõtov.Foto: Andras Kralla

  Sotsiaalmeedias ringleb Äripäeva teemaveebi töökuulutus, milles on soovitus esitada töö eest arve OÜ kaudu. Äripäeva peadirektor Igor Rõtov selgitab, et selline koostöövorm on täiesti normaalne praktika vabakutseliste kaastöötajatega ja tegu pole üleskutsega vältida sotsiaalmaksu.

  Äripäeva praktika on soovitada vabakutselistel kaasautoritel kasutada osaühingu vormi, kuna see võimaldab neil tuludest maha arvata kulud, ent täiskohaga töö peab toimuma töölepingu alusel, selgitab Rõtov.Näiteks Äripäeva eriväljaannetele pakub praegu meediateenuseid - väljaande sisu kokkupanek, teksti kirjutamine-toimetamine, fotograafia, keeletoimetus ning kujundus - umbes paarkümmend vabakutselist meediaspetsialisti kuus. Palgatöötajaid on AS Äripäeval üle 200.
  "Kasutame hulgaliselt partnereid, kes tegutsevad OÜna. Minu soovitus vabakutselistele ajakirjanikele ongi kasutada OÜsid, kuna see annab võimaluse tasu pealt maha arvestada kulud,» ütles Rõtov täna uudisteagentuurile BNS ja lisas, et kindlasti ei ole selle soovituse sisu sotsiaalmaksu või muude tööjõumaksude vältimine.Rõtov märkis, et soovitus vabakutselistel ajakirjanikel kasutada OÜ vormi on Äripäeva varasem ja praegune praktika. Ta kinnitas samas, et ühtegi sisuliselt täiskohaga tööd tegevat ja osaühingu vormi kasutavat isikut ettevõttes ei tööta. "Selline praktika, kus inimene oleks meil reaalselt kontoris tööl ja töötaks meie heaks sisuliselt täiskohaga, kasutades osaühingu vormi, on vastuolus maksuseaduste mõttega ning täiesti lubamatu. Ühtegi sellist inimest meil kindlasti tööl ei ole," rääkis ta.Sotsiaalmeedias levib viimastel päevadel Äripäeva teemaveebi tudengitele suunatud tööpakkumine, milles sisaldub OÜ kasutamise soovitus:"/.../ Eesti suurima majanduslehe Äripäev teemaveebide üksus otsib vabakutselisi uudisekirjutajaid nende seast, kes õpivad ajakirjandust. Ehk neid, kes juba teavad, mis on uudis./.../ Ootame nädalas ühte lugu, mille pikkus võiks olla üks A4 (umb 3000 TM). Maksame selle eest 45 eurot ja ideaalne oleks, kui tudengil on olemas oma OÜ, mille kaudu ta siis arveid esitab Äripäevale. Kui OÜd ei ole, siis lähevad siit veel maksud maha. /.../"
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Nõustajad: tehinguturg kukkus, aga vaba raha otsib sihte – ka Eestis
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Pärast rekordilist aastat tehingumaastikul on tehingute maht tänavu langenud ning turul valitseva ebakindluse tõttu võib oodata eelneva aastaga võrreldes mõnevõrra madalama aktiivsuse jätkumist, kuid PwC tehingute nõustamise eksperdid Raul Ruubel ja Sass Karemäe soovitavad vaadata karuturust kaugemale ja keskenduda pikale perspektiivile.
Saudi Araabia investeerimisfond ostis 7 miljardi eest USA aktsiaid
Majanduslanguse kartuses odavnenud USA aktsiaid on Saudi Araabia riiklik investeerimisfond ostnud kokku 7 miljardi dollari ulatuses.
Majanduslanguse kartuses odavnenud USA aktsiaid on Saudi Araabia riiklik investeerimisfond ostnud kokku 7 miljardi dollari ulatuses.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
TOP: Pereettevõtete ladviku moodustavad kaubandusärid
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Teist korda välja antava Pereettevõtete TOPi esikümnesse maandusid sel aastal ennekõike kaubandusettevõtted, mis tegustsevad veondus- ja transpordisektoris. Esikümne autasustamine toimub esimesel
Šiauliai pank peatas rublamaksed, Venemaa marus
Alates tänasest peatas Leedu Šiauliai pank kõik maksed Vene rublades, mis tõi juba sellest teatamise ajal kaasa Venemaa tormilise reaktsiooni.
Alates tänasest peatas Leedu Šiauliai pank kõik maksed Vene rublades, mis tõi juba sellest teatamise ajal kaasa Venemaa tormilise reaktsiooni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.