Äripäev • 21. oktoober 2015 kell 6:59

Nordea Eesti kasvatas tegevuskasumit

Nordea pangaautomaadid.  Foto: epa

Nordea Eesti teenis esimese kolme kvartaliga tegevuskasumit 35,3 miljoni eurot. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas neto komisjoni- ja teenustasutulu 40%. Leibkondade keskmine hoiuste maht kasvas aastaga 25%. Nii äriklientide kui ka leibkondade keskmine laenude maht suurenes 2%.

Nordea Eesti juht Petri Nikkilä kommenteeris, et pank on hoolikalt tegelnud tulude, riskide, kapitali ja üldise kulubaasi juhtimisega. "Selle tulemusel on kasvanud ka panga tegevuskasum ning saame kinnitada, et kõik see on kooskõlas meie pikaajalise strateegia eesmärkidega,” ütles Nikkilä.

Nordea panga tegevuskasum kolmes Balti riigis ulatus 76 miljoni euroni, teatas pank. 2014. aasta sama perioodiga võrreldes on tulud kasvanud 12%, ulatudes 144 miljoni euroni, millest neto komisjoni- ja teenustasutulu oli 21 miljonit eurot, kasvades vastavalt 17%.

Laenude maht on Baltimaades stabiilsel tasemel, samas on panga hoiuste portfell eelmise aasta sama perioodiga võrdluses 5% kasvanud.

Hetkel kuum