Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Putin kohtus salaja al-Assadiga

  Putin kohtus salaja al-Assadiga.Foto: epa

  Venemaa president Vladimir Putin kohtus eile Moskvas saladuskatte all Süüria presidendi Bashar al-Assadiga, kellega rääkis oma riigi huvidest Süürias, teatas täna Kreml.

  „Rahvusvaheliste terroristide katsed suruda enda kontrolli alla märkimisväärsed alad Lähis-Idas, destabiliseerida olukorda piirkonnas, tekitavad muret paljudes maailma riikides. See paneb ka meid Venemaal muretsema, pean silmas, et kahjuks võitlevad Süüria territooriumil, relv käes, valitsusvägede vastu, ka migrandid endise Nõukogude Liidu riikidest, keda on seal vähemalt 4000,“ rääkis Putin Kremli pressiteate vahendusel.
  Venemaa juhi sõnul ei saa Moskva lubada, et endisest NSVLiidust pärit võitlejad „saavad sõjalise kogemuse ja läbivad ideoloogilise ajupesu ning ilmuvad seejärel Venemaale“.
  Venemaa, nagu märkis Putin, lähtub sellest, et lõpptulemusena on Süüria pikaajaline lahendus saavutatav poliitilise protsessi käigus, millest võtavad osa kõik ühiskondlikud jõud, etnilised ja religioossed rühmitused. „Ja lõpptulemusena jääb otsustav sõna mõistagi süüria rahvale,“ rõhutas Putin. Ta lisas, et Moskva on valmis panustama terroristide vastasesse võitlusse mitte ainult sõjaliselt, vaid ka poliitiliselt.
  Putin kohtus al-Assadiga eile õhtul, teatas Kreml täna. Nad arutasid võitlust terroritühmitustega, rääkisid Venemaa operatsioonist Süürias ja kahe riigi edasistest suhetest. Täna ajakirjanikele kohtumist kommenteerinud Putini pressiesindaja Dmitri Peskov jättis vastuseta küsimuse, kas kohtumisel oli kõne all ka al-Assadi enda tulevik.
  Septembri lõpust tegutsevad Süürias Venemaa õhujõud, toetades ametlikku režiimi ja andes lööke terroristliku Islamiriigi pihta. Vene õhugrupp koosneb 50 lennukist ja helikopterist. 7. oktoobrist annab Venemaa merevägi lööke ka Kaspia merelt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Analüüs: sügis tööstuses võib kujuneda suheliselt ebameeldivaks
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Sügis oma väljakutsetega ettevõtetele on ees – suured saavad hakkama, väikestel nii lihtsalt ei lähe, kirjutab KPMG auditi osakonna projektijuht Ilja Fenenko Äripäeva Infopanga masina- ja metallitööstuse konkurentsiraportile antud kommentaaris.
Jaapani Softbank kukkus rekordilise kahjumiga käpuli
Jaapani tehnoloogiainvestor SoftBank Group Corp. teatas esmaspäeval rekordilisest enam kui 23 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna tema Vision Fundi investeeringud kannatasid tehnoloogiaaktsiate hindade languse tõttu.
Jaapani tehnoloogiainvestor SoftBank Group Corp. teatas esmaspäeval rekordilisest enam kui 23 miljardi dollari suurusest kvartalikahjumist, kuna tema Vision Fundi investeeringud kannatasid tehnoloogiaaktsiate hindade languse tõttu.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Leedu vedajad hädas riiulifirmadest tööjõuvahendajatega
Leedus registreeritud riiulifirmad palkavad aina enam tööle veokijuhte kolmandate riikidest, kellele antakse Leedu elamis- ja tööluba, kuid tegelikult hakkavad nad tööle hoopis Saksamaa ja Belgia firmades. Selline skeem ajab Leedu veokijuhtide kvoodi kiiresti lõhki ja riigi enda ettevõtjad jäävad roolikeerajateta.
Leedus registreeritud riiulifirmad palkavad aina enam tööle veokijuhte kolmandate riikidest, kellele antakse Leedu elamis- ja tööluba, kuid tegelikult hakkavad nad tööle hoopis Saksamaa ja Belgia firmades. Selline skeem ajab Leedu veokijuhtide kvoodi kiiresti lõhki ja riigi enda ettevõtjad jäävad roolikeerajateta.
Ameerika energiafirmad ei hooli Joe Bideni üleskutsest – tootmine jätkub vanamoodi
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden kutsus riigi energiafirmasid suurendama tootmist, et suruda kerkivaid kütusehindu alla. Ettevõtteid see ei kõiguta, vahendab Financial Times.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden kutsus riigi energiafirmasid suurendama tootmist, et suruda kerkivaid kütusehindu alla. Ettevõtteid see ei kõiguta, vahendab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.