Äripäev • 21. oktoober 2015 kell 13:18

Türgi peaminister soovitas al-Assadil Venemaale jäädagi

Türgi peaminister Ahmet Davutoglu soovitas Assadil Moskvasse jäädagi.  Foto: epa

Türgi peaminister Ahmet Davutoglu soovitas Moskvas visiidil viibival Süüria presidendil Bashar al-Assadil Venemaale jäädagi, kirjutab Reuters.

„Mida ma oskan öelda. Kui ta vaid jääb Moskvasse kauemaks, saab süüria rahvas veidi hinge tõmmata, aga kui ta jääb sinna päriseks, võib alata poliitiliste muutuste aeg,“ ütles Davutoglu täna.

Täna sai avalikuks, et eile saabus al-Assad Moskvasse ja kohtus president Vladimir Putiniga. Reuters lisab, et see on al-Assadi esimene välisvisiit 2011. aastast, kui riigis puhkes sisekonflikt. Eilsel kohtumisel tänas al-Assad Putinit talle osutatud abi eest.

Türgi on valmis koos USA ja liitlastega välja töötama Süürias võimu vahetamise plaani, mille järgi al-Assad jääb veel pooleks aastaks sümboolselt võimule, kirjutas eile Reuters, tuginedes Türgi valitsusallikate infole. Ühe allika sõnul on väljatöötamisel plaan, et president al-Assad loobub võimust. See, millal algab pooleaastane üleminekuaeg, anonüümsed allikad Reutersile ei täpsustanud.

Hetkel kuum