Äripäev • 6. november 2015 kell 13:03

Danske hakkab Eestis piirama osa klientide tehinguid

Danske Bank  Foto: EPA

Alates 30. novembrist hakkab Danske Bank piirama pangateenuste kasutamist nendel klientidel, kes ei ole veebis täitnud ära panga saadetud küsimustikku.

Danske Banki kliendid said täna alloleva kirja:

"Hea klient!

Lähtuvalt kehtivatest õigusaktidest peab pangal olema ülevaade oma klientidest ja nendega seotud isikutest ning klientide kutse- ja majandustegevusest. Sellekohaseid küsimusi esitame kõigile oma klientidele, et oleks võimalik veenduda nende tegevuse seaduslikkuses.

Juhul, kui pank ei saa piisavalt nõutavat teavet, võib tekkida olukord, kus pangal ei ole lubatud kliendile enam soovitud pangateenuseid pakkuda. Küsimustiku täitmata jätmine võib kaasa tuua vajaduse piirata kliendile pangateenuste kasutamist või kliendisuhte lõpetamise panga poolt.

Palume täita novembrikuu jooksul küsimustiku, mille leiate internetipanga menüüpunktist Kontaktid > Kontakt- ja isikuandmed pangas. Kogu Teie poolt esitatav info on konfidentsiaalne ja pank võib seda edastada ainult otseselt seadusest tulenevatel juhtudel.

Alates 30.11.2015 piirame pangateenuste kasutamist nii, et saate soovitud tehingu teha alles pärast küsimustiku täitmist.

/---/

Loodame Teie koostööle, sest küsimustikule vastates annate omapoolse panuse ebaseadusliku tegevuse tõkestamisse."

Hetkel kuum