Harry Tuul • 11. november 2015 kell 8:16

Swedbank: Läti kasvab, Eesti vajub

Eesti majandusel läheb aina kehvemini  Foto: Andras Kralla, Äripäev

Kui Eestis Swedbank alandas majandusprognoosi, siis Lätis hoopis tõstis.

Arvatust suurema ekspordi ja investeeringute kahanemise tõttu korrigeeris Swedbank 2015. aasta Eesti SKP kasvu 0,3 protsendipunkti allapoole 1,6 protsendi peale, teatas pank. Kõige rohkem panustab majanduskasvu jätkuvalt eratarbimine. Välisnõudluse paranemise toel ootab pank 2016. ja 2017. aastal SKP kasvu kiirenemist vastavalt 2,6 ja 2,8 protsendini.

Seevastu Lätis nähakse kasvu hoogustumist juba tänavu. Kui varem ennustas Rootsi pank Lätile selleks aastaks 2,1 protsendist kasvu, siis nüüd on prognoos 2,4 protsenti. Seejuures inflatsioon peaks olema varem prognoositust 0,5% madalam ehk 0,3%. Järgmisel aastal peaks Läti majandus kasvama 3,3% ja 2017.aastal 3%.

Hetkel kuum