Pille Ivask • 17. november 2015 kell 6:29

Suurbritannia palkab 1900 spiooni

Suurbritannia peaminister David Cameron  Foto: Reuters/Scanpix

Suurbritannia teatas, et Pariisi sündmuste tõttu suurendatakse luuretöötajate arvu 15 protsendi võrra, samuti kahekordistatakse kulutusi lennundusjulgestusmeetmetele, vahendab Reuters.

Briti peaminister David Cameron märkis, et Briti julgeolekuteenistus on viimase aasta jooksul suutnud ära hoida seitse võimalikku rünnakut ning praeguses olukorras on julgeolekutöötajate arvu tarvis tõsta. Vaid nii suudab julgeolekuteenistus kindlaks teha, et on piisavalt ressursse ning informatsiooni, et hoida ära rünnakuid tulevikus.

Cameron pidas pärast Türgis toimunud G20 kohtumist Londonis kõne, kus väitis, et Suurbritannia võitleb terrorismi vastu sama agaralt kui Teise maailmasõja ajal Natsi-Saksamaa vastu. Cameron lubas, et need väärtused, millesse lääs usub ja mille eest võitleb, jäävad.

Suurbritannia plaanib julgeolekuteenistuste MI5 ja MI6 töötajate arvu tõsta 1900 võrra, samuti plaanib Suurbritannia 2020. aastaks kulutada kaks miljardit naela Briti erivägede arendamisse. Muu hulgas investeeritakse kommunikatsiooniseadmetesse, relvastusse ja sõidukitesse. Samuti plaanib kuningriik järgmise viie aasta jooksul kahekordistada kulutusi lennundusjulgestusmeetmetele.

 

Hetkel kuum