Äripäev • 26. november 2015 kell 13:20

Eesti uus suursaadik Venemaal andis Putinile üle volikirja

Eesti uus suursaadik Venemaal Arti Hilpus andis Venemaa presidendile Vladimir Putinile üle volikirja.  Foto: välisministeeriumi pressiosakond

Täna andis Eesti uus suursaadik Venemaal Arti Hilpus Venemaa presidendile Vladimir Putinile üle oma volikirja.

Volikirjade üleandmise tseremooniale kogunenud suursaadikute poole pöördudes kinnitas Putin valmisolekut edendada Eestiga heanaaberlikke suhteid ja vastastikul austusel põhinevat dialoogi. „Piirilepingute jõustumine võiks kaasa aidata usalduse tõstmisele riikide vahel,“ lisas Putin.

Vestluses president Putiniga tõi suursaadik Hilpus välja mõningad viimase aja positiivsed arengud Eesti-Vene suhetes ja avaldas lootust, et see jääb püsima. „Tööd tuleb teha väikeste, kuid selgete sammude haaval,“ tõdes suursaadik. Rääkides usalduse ehitamisest, rõhutas saadik, et kahe naaberriigi puhul on see vajalik, kuid võtab paratamatult aega ning eeldab mõlemapoolseid samme.

Arti Hilpus on sündinud 1972. aastal, lõpetanud Tartu Ülikooli ajaloo eriala cum laude ning Genfi Julgeolekupoliitika Keskuse.

1995-1996 töötas riigikantseleis nõunikuna. 1996 asus tööle välisministeeriumisse personalibüroo direktori ametikohale. Seejärel oli Euroopa Liidu ühise välis- ja julgeolekupoliitika büroo direktor ning julgeolekupoliitika büroo direktor.

2001-2004 töötas Berliini saatkonnas. Oli 2009-2012 suursaadik Norra Kuningriigis ja Islandi Vabariigis. Enne praegusele ametikohale asumist oli ta suursaadik Bosnias ja Hertsegoviinas, Makedoonias, Montenegros ja Serbias.

Hetkel kuum