Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Putin tunnistas avalikku saladust!

    Venemaa president Vladimir Putin annab rahvale aru.Foto: EPA

    Venemaa president Vladimir Putin andis täna järjekorras juba traditsiooniliselt 11. pressikonverentsi, kus küsimusi saavad esitada ligi 1400 akrediteeritud ajakirjanikku. Muuhulgas vastas ta teravatele küsimustele Türgi, Ukraina ja oma tütarde kohta.

    Äripäev andis toimuvast ülevaate.
    ? ???? ??? ??? ??????. #?????????????????????? pic.twitter.com/6hyqcVz1JK— Jüri Vendik (@MaloverjanBBC) December 17, 2015
    Putin rääkis alustuseks majandusest ja tõi välja, et prognooside tegemisel lähtuti eeldusest, et nafta hind on 100 dollarit ning see on kukkunud üle kahe korra ning on praegu 38 dollarit barrelist. See on sundinud viima sisse muutusi ning tõenäoliselt tuleb ka edaspidi olla valmis korrektuuriks. SKP on langenud 3,7% ja inflatsioon on lausa 19,3%. Investeeringud on langenud 5,7%.
    Kriisi tipp on Putini sõnul siiski läbi ning mitmed sektorid arenevad edukalt. Samuti on Venemaa suutnud täita kõik oma kohustused, sh maksta võlad. Järgmiseks aastaks ennustas Putin Venemaale majanduskasvu.
    ?????????? ????????? ?????????? ??? ???????. ????????? ????????? ??????? ? ????? ?????????. ?????? ????????????, ?????????? ?????????.— ???????? ????? (@PutinRF) December 17, 2015
    Putinit eriti rõõmustas, et Venemaa on saavutanud loomuliku rahvastiku juurdekasvu. Just seepärast jätkatakse ka nn emakapitali süsteemiga.
    ?????????? ???????????? ??????? ?????????. ????????? ?????????????? "???????????? ????????" ????? ?????????? ? 2016 ????.— ???????? ????? (@PutinRF) December 17, 2015
    Putin ütles küsimustele vastates, et on üldiselt on valitsuse tööga rahul, kuigi kindlasti saab paremini tööd teha. Näiteks on täitmata 35% kriisivastasest plaanist. Tervikuna tehakse aga vajalikke samme ja töötatakse tõhusalt.
    Tatari majandusajakirjanik küsis, mis edasi teha heade suhetega Türgiga, mis vabariigil on tekkinud. Türgi on Tatarstani üks suurimaid investoreid. Putin lasi küsida temaatilisi küsimusi ka Türgi ajakirjanikel. Tema sõnul oli Türgi samm vaenulik tegevus, mitte juhuslik eksitus, kui lasti Venemaa sõjalennuk alla. Samas on Venemaa olnud valmis Türgiga koostööd tegema ka tundlikes küsimustes. Kui Türgi eesmärk oli vähendada Venemaa kohaolu Süürias, siis juhtus vastupidine, rääkis Putin. Tema sõnul on sõjalist kohalolu tunduvalt suurendatud.
    ?????? ??????? ???? ??????????? ? ?????. ?????????? ??????? ?-400. ????????? ? ??????? ????????? ??????? ??? ?????.— ???????? ????? (@PutinRF) December 17, 2015
    Muidugi tuleb jätkata meile lähedaste rahvastega suhtlemist, jätkas Putin. Ka Venemaa turgi rahvad on Putini sõnul osa Venemaast ning selles mõttes sugulasrahvad. Samas Türgi võimudega on koostöö praktiliselt võimatu, sest nad löövad ebaselgetelt põhjustel noa selga. Putin ütles, et Türgiga suhete klaarimist diplomaatiliselt tasandil ei toimu, kuid humanitaarne koostöö võib muidugi toimuda.
    ?? ??????????????? ?????? ?? ?? ????? ?????????? ??????????? ????????? ? ???????. ??? ?? ???????? ???????????? ????????.— ???????? ????? (@PutinRF) December 17, 2015
    Küsimusele, kas Türgi president saab midagi teha suhete soojendamiseks, vastas Putin, et ta ei taha vastata teise riigipea eest, kuid praegu ei tehta tema sõnul nende poolt küll mitte midagi.
    Ukraina ajakirjanik küsis, kas Donbassis kinni peetud Venemaa sõjaväelasi vahetatakse Ukraina vangide vastu. Putin selgitas, et pole kunagi väitnud, et seal pole Venemaa spetsialiste, kes täidavad teatud ülesandeid, küll aga, et seal ei viibi Venemaa regulaarväed. „Tundke vahet,“ sõnas Putin. Ta lisas, et võimalik vahetus on arutlusel, kuid see peab olema võrdväärne.
    ?????: ?? ??????? ?? ????????, ??? ? ???????? ???? ??, ??? ?????? ???????????? ??????? ???????. ?? ?? ?????? https://t.co/UXcIwD3xrE— ????????? ????? (@tvrain) December 17, 2015
    Ukraina ajakirjaniku teine küsimus puudutas Minski kokkuleppeid, mille aeg saab läbi ning milles kokkulepitud ei täida ükski pool. „Mida teilt oodata 1.jaanuarist,“ küsis ajakirjanik. Putini selgitusel halvenevad 1.jaanuarist majandussuhted. Nii lõpetatakse enamsoodustusrežiim kaubavahetuses Ukrainaga. Tema sõnul on nad püüdnud ukrainlastega pikalt kokku leppida, kuid tulemusteta.
    Me ei plaani Ukraina vastu sanktsioone, kuid me ei paku ka mitte mingisuguseid soodustusi, rääkis Putin. Praegu on tollitariif 0, aga uuest aasast on nad 6 protsenti ja rohkem.
    ?????? ?? ?????????? ??????? ??????? ??????? ? ????????? ???????. ?? ? 1 ?????? 2016 ???? ??????? ??? ?? ?????? ???????????? ????????.— ???????? ????? (@PutinRF) December 17, 2015
    „Ma räägin teile siiralt, me pole konflikti teravdamisest huvitatud. Vastupidi, me oleme huvitatud konflikti lahendamisest. Kuid mitte inimeste hävitamise hinnaga Kagu-Ukrainas,“ ütles Putin ja soovitas vaadata kohalike omavalitsuste valitsustulemusi.
    Putini sõnul tahaks Venemaa täita Minski kokkuleppeid, kuid seda on raske teha, kui Ukraina seda ei tee ning tõi näiteks Donbassile eristaatuse andmise.
    ?????: ? ???????? ????????? ????????, ???????????? «???????? ???????????? ????????, ? ??? ????? ? ??????? ?????» https://t.co/9zePh3ni3L— ????? ?????? (@novaya_gazeta) December 17, 2015
    Küsimusele, mis puudutab võimalikku oligarh Rottenberg noorema ja Venemaa peaprokurör Juri Tšaika korruptsiooni ütles Putin, et sellised kõrvalised asjad juhtuvad kõikjal.
    ????????? ? ?????-???? ????????? ????????? #????????????????— ?????? ?????? (@xenia_sobchak) December 17, 2015
    Wall Street Journal esindaja küsis, kas pole aeg majanduse ergutamiseks ja eelarve tasakaalu viimiseks erastada suurettevõtted nagu Gazprom, Rosneft, Aeroflot jt „Kirjutasin veel 2012.aastal, et see on võimalik. Ja põhimõtteliselt jätkame seda teed. Kuid alati tekib küsimus, kas praegu on sobiv turuolukord, et müüa sellist vara? Kunagi ei arva ära, kas on õige konjunktuur või mitte. Ei välista, et valitsus otsustab nii. Ma püüan sellistesse otsustesse mitte sekkuda seda enam, et kontrolli neis firmades riik ei kaotaks.“
    RBK ajakirjanik küsis ka kaua oodatud küsimuse, kas Katerina Tihhonova on Putini tütar. Nimelt avaldas just RBK loo Moskva riikliku ülikooli laiendamise kohta, milles oli juttu fondist Rahvuslik Intellektuaalne Areng (NIR), mille direktori kohusetäitja on Katerina Tihhonova. Jekaterina Vladimirovna Tihhonovat on aga nimetatud Putini salatütreks. Ametlikult on Putinil kaks tütart.
    #?????????: ??? ?????? ??????? ? ?????? ?? ??????? ?? ??????. ? ??????????? ???????? ????? ? ??????.— ???????? ????? (@PutinRF) December 17, 2015
    „Olen lugenud oma tütarde kohta meediast erinevaid asju. Hiljuti väideti, et nad elavad välismaal ja õpivad seal. Nüüd, tänu jumalale, kõik räägivad, ja see on tõde, et nad elavad Venemaal. Ja hariduse said nad ainult Venemaa kõrgkoolides. Ma olen nende üle uhke "Ma kunagi ei aruta oma perega seotud küsimusi. Nad ei tegele äri ega poliitikaga. Nad ei roni kuhugi,“ rääkis Putin.
    "Ülikooli projekt, sõltumata, kes seda veab – see on rektori initsiatiiv, hea initsiatiiv. Seisneb see selles, et ühildada meie teaduse võimalused meie ettevõtjate vajadustega," jätkas Putin jättes küsimusele otseselt vastamata. Ta lisas, et ei kavatse öelda, kus tema tütred töötavad mitmel põhjusel, muuhulgas julgeolekukaalutlustel. „Igal inimesel on õigus oma saatusele. Nad pole mul tähed.“
    Ametlik kokkuvõte
    ??????? ?????-??????????? ????????? ?????? (???????????) https://t.co/aZZFP56fG2— ???????? ????? (@PutinRF) December 17, 2015
    Inglise keeles
    Vene keeles
  • Hetkel kuum
Seotud lood

Andrus Hiiepuu: kustkohast tulevad ja kuhu kaovad eesmärgid?
Ettevõtte üldiste sihtide seadmise kõrval kiputakse ära unustama, et absoluutselt iga inimese panus organisatsioonis peab olema samuti eesmärgistatud, kirjutab Elisa Eesti tegevjuht Andrus Hiiepuu.
Ettevõtte üldiste sihtide seadmise kõrval kiputakse ära unustama, et absoluutselt iga inimese panus organisatsioonis peab olema samuti eesmärgistatud, kirjutab Elisa Eesti tegevjuht Andrus Hiiepuu.
Balti turgudel oli taas punane päev
Kesknädala tõus Balti aktsiaturgudel jäi üürikeseks – neljapäeval jätkasid kõigi kolme Balti börsi indeksid langust, vedades miinusesse ka koondindeksi.
Kesknädala tõus Balti aktsiaturgudel jäi üürikeseks – neljapäeval jätkasid kõigi kolme Balti börsi indeksid langust, vedades miinusesse ka koondindeksi.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
LHV tippjuht lahkub ametist
LHV Groupi nõukogu kutsub ametist tagasi juhatuse liikme, riskijuhi Martti Singi. Ühtlasi lahkub Singi samas ajaraamis ka LHV Panga juhatuse liikme ja riskijuhi kohalt.
LHV Groupi nõukogu kutsub ametist tagasi juhatuse liikme, riskijuhi Martti Singi. Ühtlasi lahkub Singi samas ajaraamis ka LHV Panga juhatuse liikme ja riskijuhi kohalt.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Volkswagen Golf 50: kuidas Põrnika järeltulijast kujunes hea auto mõõdupuu
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Balticconnector läheb uuel nädalal taas tööle
Tegevused Balticconnectori kasutuselevõtuks on edenenud plaanipäraselt ning mere- ja maismaaosa taasühendamise tööd Eestis ja Soomes viidi lõpule edukalt, selgub pressiteatest.
Tegevused Balticconnectori kasutuselevõtuks on edenenud plaanipäraselt ning mere- ja maismaaosa taasühendamise tööd Eestis ja Soomes viidi lõpule edukalt, selgub pressiteatest.
Viljar Arakas ja Robert Kitt said eelarvenõukokku
Eesti Panga nõukogu nimetas teisipäeval toimunud istungil ametisse Eesti eelarvenõukogu uue koosseisu, mis alustab tööd mai keskpaigas.
Eesti Panga nõukogu nimetas teisipäeval toimunud istungil ametisse Eesti eelarvenõukogu uue koosseisu, mis alustab tööd mai keskpaigas.