Harry Tuul • 11 jaanuar 2016

Suures kahjumis panga juht valiti Venemaal parimaks

Rosselhozbank  Foto: Ekraanitõmmis

Venemaa parimaks pankuriks valiti tänavu Dmitri Patrušev, kes juhib panka Rosselhozbank, mis teenis nii 2014. kui ka 2015. aastal rekordkahjumeid ning on ühtlasi lääne sanktsioonide all, vahendab Rosbalt.

Vastava preemia andis juba 11. korda välja Venemaa pangaliit, tuues põhjenduseks, et pank töötab riigile võtmetähtsusega valdkondades, sh põllumajanduses, ajal, kui valitseb keeruline makromajanduslik olukord ning panga suhtes kehtivad sanktsioonid. Samas teisi kandidaate pole liidu teates nimetatud.

Samas teenib pank rekordkahjumeid. 2015. aasta esimese kolme kvartaliga teenis pank 67,9 miljardit rubla (830 mln eurot) kahjumit. Aasta varem 48 miljardit rublase (585 mln eurot) kahjumi.

Patrušev on muuhulgas tuntud selle poolest, et on FSB endise juhi Nikolai Patruševi poeg. Patrušev on praegu Venemaa julgeolekunõukogu sekretär.

Hetkel kuum