Äripäev • 14. jaanuar 2016 kell 6:31

Indoneesia terrorirünnaku eesti võttis vastutuse Islamiriik

Indoneesia pealinna Jakarta südames hukkus täna mitme plahvatuse ja tulistamise tagajärjel vähemalt kuus inimest.  Foto: Reuters/Scanpix

Indoneesia pealinna Jakarta südames hukkus täna mitme plahvatuse ja tulistamise tagajärjel seitse inimest, kelle seas on kaks tsiviilisikut ja viis terroristi, vahendas Le Figaro.

Kahest hukkunud tsiviilisikust oli üks Indoneesia, teine Kanada kodanik. Juhtunus sai vigastusi umbes 20 inimest, kelle seas on üks Hollandi kodanik ja viis politseinikku.

AFP andmeil kärgatas linna äripiirkonnas korraga mitu lõhkekeha, millest üks oli Starbucksi kohviku juures. Pärast plahvatusi jätkus tulistamine. Praegu teada andmeil oli ründajateks umbes kümnest inimesest koosnev grupp, kelle seas oli ka enesetaputerroriste. Vähemalt kaks terroristi saadi kätte elusana.

Juhtunu eest võttis vastutuse Islamiriik.

Indoneesia president Joko Widodo ütles, et tegemist on terrorirünnakuga. Riigi julgeolekuteenistuse juhi sõnul pole veel kindlaid tõendeid, et plahvatusteseeria ja tulistamise korraldasid Islamiriigi võitlejad.

Telekanali Al Jazeera teatel on Islamiriik ähvardanud korraldada Indoneesias terrorirünnakuid. Kuigi maailma uudistekanalid räägivad vähemalt kuuest hukkunust, kirjutab Al Jazeera, et neid on seitse ning et rünnakutes hukkunute seas on ka neli terroristi.

Indoneesia on maailma suurima moslemikogukonnaga riik. Viimati oli pealinn Jakarta terrorihirmus 2009. aastal, kui hotellides JW Marriott ja Ritz Carlton hukkus pommirünnakus üheksa inimest ning 53 sai vigastada.

Hetkel kuum