Pille Ivask • 12. veebruar 2016
Jaga lugu:

Soros: Putin on Euroopa Liidule ohtlikum kui ISIS

George Soros  Foto: epa

George Soros kirjutas Project Syndicate’i kodulehel avaldatud arvamusloos, et Putin kujutab endast Euroopa Liidule suuremat ohtu kui ISIS.

Soros leiab, et Putini eesmärk on anda hoogu juurde Euroopa integreerituse vähenemisele ning parim viis seda teha on „Euroopa üle ujutada Süüria põgenikega“.

Soros leiab, et Putin on küll osav taktik, ent mitte strateegiline mõtleja. Ta jätkas, et Putin tõenäoliselt alguses ei mõelnud, et Süüria konflikt võiks kaasa tuua Euroopa integreerumise vähenemise. Kui sellele viitavad märgid aga ilmnema hakkasid ning ta selles enda jaoks võimalust nägi, haaras Venemaa president sellest ka kohe kinni.

Soros märgib, et Venemaa ning Euroopa Liidu vahel toimub praegu võidujooks, et näha, kumb laguneb enne. Tema hinnangul on küll enesetaputerroristide rünnakud hirmsad ning hirmutavad, ent pole võrreldavad sellega, missugust ohtu kujutab endast Euroopale Venemaa.

Lisaks kritiseeris Soros nii USA kui Euroopa Liidu liideid, märkides, et ta ei mõista, miks nood Putinit usuvad ning tema käitumist ei kritiseeri. „Ainus põhjendus, mida ma sellele leida suudan, on see, et demokraatlikud poliitikud tahavad maalida avalikkusele olukorrast parema pildi kui see tegelikult on,“ kirjutas Soros.

Jaga lugu:
Hetkel kuum