Kaupmeeste müügitulu kasvul hoog sees

02. märts 2016, 09:12
Mündid
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160302/NEWS/160309946/AR/0/mündid.jpg

Jaekaubandusettevõtete müügitulu suurenes jaanuaris mulluse jaanuariga võrreldes püsivhindades 8%, teatab statistikaamet. Detsembris kasvas müügitulu eelmise aasta sama kuuga võrreldes 7% ning jaanuaris jätkus kasv samas tempos.

Jaanuaris oli jaekaubandusettevõtete müügitulu 476,4 miljonit eurot. Müügitulu kasvu mõjutasid enim mootorikütuse jaemüügi ettevõtted, kus müügitulu kasvas eelmise aasta jaanuariga võrreldes püsivhindades kolmandiku võrra. Nende ettevõtete müügitulu kiirele kasvule avaldasid mõju eelmise aasta väga madal võrdlusbaas ning mullusest odavam mootorikütuse hind. Mootorikütuse jaemüügi ettevõtete müügitulu kasv andis poole kogu jaekaubandusettevõtete müügitulu juurdekasvust.

Tööstuskaupade kaupluste müügitulu suurenes mulluse jaanuariga võrreldes 5%. Müügitulu suurenes enamikul tegevusaladel, vaid tekstiiltoodete, rõivaste ja jalatsite kaupluste müügitulu oli 4% väiksem kui varasema aasta jaanuaris. Enim suurenes müügitulu apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes (kasv 12%) ning majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes (kasv 10%).

Toidukaupade kaupluste müügitulu suurenes 2015. aasta jaanuariga võrreldes 4%.

Võrreldes eelmise kuuga vähenes jaanuaris jaekaubandusettevõtete müügitulu püsivhindades ligi viiendiku võrra. See on tavapärane langus, mis järgneb detsembris toimunud jõulude ja aastavahetuse suurmüükidele. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal suurenes aga müügitulu eelmise kuuga võrreldes 2%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. March 2016, 09:15

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing