Jaga lugu:

Äripartner: varade arestimine halb signaal

Jaak Läänemets leiab, et Tartu Milli tütarfirma raskused on halb märk.  Foto: Väinu Rozental

Tartu Milli partneritele on Läti firma probleemid nii ootamatud kui ka halb märk.

Tartu Millile toiduvilja müüva põllumeeste ühistu Kevili nõukogu esimees Jaak Läänemets ütles, et siinse firmaga probleeme olnud ei ole. „Kui näiteks Tere piimatööstusega on põllumehed aastaid rahulolematud, siis Tartu Milliga sellist asja ei ole,“ kirjeldas Läänemets, kuivõrd hea on ettevõtte maine. „Siiani olen suhtunud Tartu Milli juhtidesse ja nende tegemistesse suure lugupidamisega. Praegune uudis teeb kurvaks. Muud ei oska öelda, sest ei tea tagamaid, miks nii on läinud. Igal juhul on see väga paha signaal.“

Tartu Milli partneri Baltic Agro juht Ants Puustale oli Läti firma varade arestimine ja maksuvõlad ootamatu teade. „Pole kuulnudki sellest. Täiesti uudis kohe. Üllatus, kui kellelgi maksuvõlgade tõttu varad arestitakse. Kaks miljonit eurot on suur summa, aga kas see on suur Tartu Millile ja Dobeles Dzirnavnieksile, siis arvan, et nende käibe juures see suur ei ole – kaks miljonit neid jalust maha ei löö, aga tahaks loota, et see kõik on mingisugune eksitus,” rääkis Puusta. 

Tartu Milliga on Baltic Agro üle 10 aasta koostööd teinud, müünud neile näiteks vilja veskitesse, seega ennatlikke samme ei astuta. „Peame välja uurima, milles põhjus on. Ka Dobeles on Lätis paljudele pikaaegne partner. Nii palju, kui kõrvalt olen kuulnud, ei ole nad kellelegi võlgu jäänud, nii et ma arvan, et seal võetakse korraks aeg maha, püütakse aru saada, mis on juhtunud, ja vaadatakse, mis edasi saab,“ ütles Puusta.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum