Äripäev • 16. märts 2016
Jaga lugu:

Maksuamet: andke teada, kui investeerite

Maksu- ja tolliamet  Foto: Meeli Küttim

Maksuamet kutsub suuri investeeringuid tegevaid ettevõtjaid sellest ametile varem teada andma, et amet saaks sisendkäibemaksu kiiremini tagastada. See tagab stabiilse rahavoo.

Maksuameti teatel toimib selline koostöö juba näiteks paljude kinnisvara arendajatega. "Kindlasti toetaks ameti  teavitamine ka nende ettevõtete tegevust, kes müüvad välisturgudele, plaanivad teha suuri investeeringuid või alustavad investeerimisperioodi ja kus igakuine viivituseta käibemaksu tagastus tagab püsiva rahavoo," seisab pressiteates.

„Käibemaksu tagastuse viibimine võib ettevõtte rahalisi vahendeid ja seega kogu majandustsüklit tuntavalt mõjutada, seetõttu julgustame meid sellistest esmakordsetest või erandlikest suurtest nõuetest juba ette teavitama, et saaksime nendega esmajärjekorras tegeleda ja käibemaksu ettevõttele tagastada,“ selgitas maksuameti kontrolliosakonna juhataja Jaanus Värk.

Maksu- ja tolliametile esitatakse kuus keskmiselt 35 000 käibemaksu tagastusnõuet ja 98 protsenti neist nõuetest täidetakse 4 tööpäeva jooksul. Tihti võib ettevõtte tagastusnõue lisakontrolli sattuda just seetõttu, et tegemist on ettevõtte jaoks erakordselt suure tagastatava summaga ja sellisel juhul võtab tagastuse tegemine aega vähemalt kaks nädalat.

Jaga lugu:
Hetkel kuum