Äripäev • 19. märts 2016 kell 6:30

Nädal graafikutes: kuuliaukudega BMW ja riigi rahakoti suurimad täitjad

Selle nädala veebigraafikud näitasid, kes on suurimad maksumaksjad, mis juhtus Soome SKPga ning millistel teedel ja põldudel jälitati Leedu autovargaid.

Teisipäeval kirjutas Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel sellest, miks tuleks kindlasti riigifirmad börsile tuua. Riigifirmade börsile tulek kasvatab väikeaktsionäride arvu, parandab elanike finantskirjaoskust, aktiveerib Eesti kapitaliturgu ja börsi, julgustades erafirmasid järgnema, kinnitas Mandel oma arvamusloos.

Kesknädalal tuli rõõmus teade, et Eesti ühe peamise ekspordipartneri Soome majandus on langusest väljas. Pärast kolme järjestikust langusaastat kasvas SKP 0,5%. 

Kirjutasime sel nädalal ka sellest, et maksuameti andmetest nähtub, et Eestis on 29 ettevõtet, kelle maksude toel saaks valitsus vähemalt ühel päeval kõik kulud kaetud. Peamiselt on tegu kütuse, tubaka või alkoholiettevõtetega. Kõige pikemalt püsiks eelarve Neste toel – tervelt nädala. 

Lõppeva nädala üks suurimad hitte aga rääkis Leedu autovaraste poolt ärandatud kalli BMW omaniku vaidlusest kindlustusega. Politseioperatsiooni käigus muutus luksusauto sisuliselt vrakiks, autoomanik polnud aga kindlustuse tehtud pakkumisega päris nõus.

Hetkel kuum