Kadi Neemre • 21. märts 2016 kell 16:37

Apple astub uue iPhone'iga sammu tagasi

iPhone Apple SE  Foto: Apple

Apple tutvustas täna Californias oma kodulinnas Cupertinos uusi tooteid, mille hulgas on ka4tollise ekraaniga iPhone Apple SE.

Juba mõnda aega on spekuleeritud, et ettevõte tuleb turule uue, väiksema mudeliga, mille hind jääb tunduvalt alla iPhone'i suuremate mudelite hinnale.

Täna esitleski Apple oma 4tollise ekraaniga iPhone’i, mille hind algab 399 dollarist, suurema mudeli hind on 499 dollarit. Nutitelefon jõuab USA poodidesse 31. märtsil ning teistesse riikidesse üle maailma mai lõpus. 

Uus mudel sarnaneb iPhone 5s-le, mis tuli turule 2013. aastal, kuid sellel on mõned uued komponendid, sh kiirem A9 protsessor.

Viimastel aastate trend on olnud pigem suuremad telefonid ehk keskmiselt 5-tollise ekraaniga nutitelefonid, kuid Apple usub, et märkimisväärne osa tarbijatest soovib jätkuvalt omada väiksemaid telefone.

Uue telefoni akul on pikem eluiga, telefonil on operatsioonisüsteem iOS 9.3, 12 megapiksline iSight kaamera, 4K video ning lisaks muudele hüvedele ka Apple Pay rakendus. 

Üritusel esitleti ka uut iPad Pro 9,7-tollist mudelit, millel on Apple'i toodetest seni parim kaamera. Tahvelarvutit saab klaviatuuriga ühendada ning Apple'i turunduse asepresidendi Phil Schillingu sõnul on tegemist personaalarvuti parima alternatiiviga. Uue iPadi hind algab 599 dollarist. 

Apple’i aktsia on viimase aasta jooksul kukkunud ligi 15%, kuid veebruari algusest taas tõusma hakanud ning ettevõtte aktsionärid panustavad positiivsele aastale. 

Ettevõtte uute toodete turuletoomine ei ole oluline mitte ainult Apple'i aktsiate jaoks, vaid kogu USA aktsiaturu jaoks. Peale 11.veebruari madalseisu on Apple S&P 500 kergitanud rohkem kui ükski teine aktsia, kasvatades indeksit 8 punkti võrra. Seda on rohkem kui Facebook, Amazon ja Netflix kokku on suutnud panustada. 

Hetkel kuum