Politsei: trahvid võiks siduda sissetulekuga

21. märts 2016, 13:17
Politsei: trahvid võiks siduda sissetulekuga
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160321/NEWS/160329977/AR/0/politsei.jpg

Eesti võiks siduda trahvid rikkuja sissetulekuga, nagu seda on tehtud Soomes, leiab politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja Joosep Kaasik.

"Kui rääkida suurest plaanist, siis loomulikult oleks pikas perspektiivis väga hea, kui karistused saaks väga selgelt siduda inimese sissetulekuga, nagu seda on tehtud näiteks Soomes," vahendas ERRi uudisteportaal Kaasiku öeldut Vikerraadio saates "Uudis+".

"Idee mõttes ja tulevikku vaadates oleks see võib-olla õiglasem ja mõistlikum," märkis Kaasik. Ta lisas, et selline süsteem võimaldaks igale rikkujale määrata sellise karistuse, mis teda ka reaalselt mõjutaks.

"[Praegune olukord on] pisut keeruline, sest me püüame küll arvestada inimese eeldatavat sissetulekut ning seda saab ka erinevate asjade järgi hinnata, aga täpset informatsiooni, kui suur on inimese sissetulek, ei ole meil võimalik vahetult kohapeal saada, kui kellelegi karistust määrame," selgitas Kaasik.

Riigikogu plaanib sel kolmapäeval kinnitada trahviühiku kahekordse tõusu.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    21. March 2016, 13:29
    Otsi:

    Ava täpsem otsing