Äripäev • 22 märts 2016

Eesti võttis Tallinna lennujaama ja Vanasadama tugevdatud kontrolli alla

Eesti võttis Tallinna lennujaama ja Vanasadama tugevdatud kontrolli alla.  Foto: Eiko Kink

Seoses Brüsseli lennujaamas ja metroos toimunud plahvatustega otsustasid siseminister ja politsei- ja piirivalveameti peadirektor võtta tugevdatud kontrolli alla Tallinna lennujaama ja Vanasadama.

Äripäev korraldab 7. aprillil Turvakonverentsi, kus esineb teiste seas ka Tallinna Sadama ohutuse osakonna juhataja Siiri Lõhmus. Samal konverentsil esineb ka erimissioni ESTPOL-1 juhtinud Georg-Tomek Triškin. Erimissioonol Sloveenias said Eesti kiirreageerijad hea kogemuse, mida oleks vajadusel võimalik ära kasutada siis, kui Eestit peaks tabama põgeniketulv.

Äripäeva Turvakonverents on hetkel ainus turvaküsimustele suunatud laiapõhjaline konverents Eestis, kus kohtuvad nii erasektori kui riigi vastavate valdkondade spetsialistid.Rohkem infot konverentsi kohta saab SIIT

Siseminister Hanno Pevkuri sõnul võetakse lennujaamas ja sadamas tugevdatud turvameetmed kasutusele kuni täiendavate asjaolude selgumiseni. Tallinna lennujaama ja Vanasadamasse saadetakse korda pidama relvastatud kiirreageerijad ja teenistuskoerad. Samuti on suurendatud patrullide väljapanekut Tallinna kesklinnas. 

Põhja prefektuuri operatiivjuhi Valdo Põdra sõnul on politsei seoses Brüsseli rünnakutega suurendanud nähtavaid politseijõude Tallinna sadamas ja lennujaamas.

Kuigi ennetava meetmena on suurendatud turvakontrolli lennujaamas ja sadamas, ei ole kapo hinnangul Eestis terrorismioht tõusnud ning inimestel soovitatakse säilitada rahu.

Pevkur lisas, et Eesti jälgib väga tähelepanelikult Belgias toimuvat ja on vajadusel valmis täiendavateks otsusteks.

Hetkel kuum