29. märts 2016 kell 9:27

Maksuamet on tagastanud 79 miljoni euro eest tulumaksu

Maksu- ja tolliamet  Foto: Meeli Küttim

Maksu- ja tolliametile (MTA) on eelmise aasta tuludeklaratsiooni esitanud 617 387 inimest. Enne 31. märtsil saabuvat tuludeklaratsiooni esitamise tähtpäeva lisandub veel eeldatavalt 40 000 deklaratsiooni, prognoosib amet.

Kohustus tuludeklaratsioon esitada on vähemalt 14 300  füüsilisest isikust ettevõtjal.

Deklaratsiooni esitanutele tagastatakse tulumaksu 91 miljonit eurot ja juurde tuleb maksta 19,7 miljonit eurot. Tagastatud on tulumaksu 79,6 miljonit eurot.

FIEdel on oluline meeles pidada, et tuludeklaratsiooni põhivorm A ja vorm E on vaja esitada kõikidel juhtudel ja ei ole oluline, kas ja kui palju ettevõtlusest tulu saadi. Juhul, kui ettevõtlustulu ei saadud, tuleks esitada vorm E nullidega. Deklaratsiooni peab esitama ka siis, kui ettevõtlus 2015. aastal katkestati või lõpetati. Vormil E saab andmed esitada ka eraisik, kes ei ole ennast füüsilisest isikust ettevõtjana registreeritud, kuid on saanud maksustamisperioodil ettevõtlustulu.

Inimestel, kes pole veel oma tulumaksu tagastust saanud ja samas on esitanud lisadokumendid, palub maksuamet varuda kannatust, kuna dokumentide läbi vaatamine võtab aega. Tulude deklareerimist puudutavat infot ja abi saab MTA kodulehelt.

Hetkel kuum