Mari Mets • 29. märts 2016
Jaga lugu:

Roosaare: võtke LHV aktsiaga oma pensioniraha tagasi

Väikeinvestor Jaak Roosaare  Foto: Andres Haabu

Väikeinvestor ja „Rikkaks saamise õpiku“ autor Jaak Roosaare soovitab märkida LHV aktsiaid eelkõige LHV enda klientidel, kelle pensionirahast suur osa läheb haldustasudena LHV kätte.

„See on hea võimalus LHV klientidel kasu lõigata ja vähemalt osa haldustasudena pangale antud pensionirahast kaudselt tagasi teenida,“ ütles Jaak Roosaare.

Ta ise plaanib märkida kuni 10 000 aktsiat enampakkumisele tuleva 2 miljoni hulgast. „Mulle meeldiks LHV aktsionär olla. Arvasin alguses, et see aktsia tuleb veel kallima hinnaga. Aga see pole nüüd nii üle hinnatud, et peaks eemale hoidma,“ rääkis ta.

Roosaare sõnul tundub aktsia hind mõistlik, kuid pole ilmselt nagunii primaarne, sest kuus aastat pole ühtegi IPOt olnud, lisaks on LHV bränd ka hea, nii et kaks miljonit aktsiat lähevad väga kiiresti kaubaks.

„Nende dividendipoliitika maksta 25% dividendideks (maksude-eelsest kasumist – toim) on lisaks ka hea kombinatsioon kasvust ja dividendidest. Mingil hetkel võiksid muidugi omanikeringi ka mõned välisfondid tulla,“ lausus Roosaare.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum