Kadi Neemre • 4. aprill 2016 kell 19:38

Apple luurab India turgu kasutatud iPhone'idega

Foto: EPA

Apple’i hiljutine katse vallutada India turg kasutatud iPhone'idega, paiskus ootamatu takistuse vastu.

iPhone’i tootja loodab Indias saada luba, mis võimaldaks neil esimese ettevõttena importida ja müüa kasutatud telefone. Apple’i eelmise avalduse lükkas India keskkonnaministeerium eelmisel aastal tagasi.

Sellest ajast on aga nii mõndagi muutunud: Indias on maailma suuruselt teine mobiilikasutajate hulk ning see on Apple’i jaoks suurepärane võimalus, eriti arvestades, et Hiina ja USA turu kasv on aeglustumas.

Apple ei ole Indias oma kavatsustest saladust teinud ning loodab seal peagi avada esimese kasutatud telefonide poe; see aga ei meeldi kohalikele tootjatele, kes üritavad valitsuses teha lobitööd, et Apple ei saaks müügiluba.

Kasutatud telefonid võiksid olla jõukohased paljudele hinnatundliekele klientidele, kes varem pidid kõrvale panema oma kuu või kahe säästud, et saada omale ihaldatud telefon.

Apple tuli eelmisel kuul aga välja ka väiksema iPhone SE-ga, mille hind algab 399 dollarist, kuid see võib siiski paljudele India klientidele kättesaamatuks jääda.

Apple’i turuosa India turul on alla 2%. Neli viiendikku India turul müüdavatest telefonidest maksab alla 150 dollari, kuid leida võib ka 35dollarilisi nutitelefone. Pühadeajal müüs iPhone’i tootja aga 76% enam telefone, mis viitab sellele, et nõudlus tippklassi brändi järele on kasvamas.

Tim Cook nimetas riiki “ülipõnevaks” ning märkis, et ettevõte kavatseb pühendada rohkem energiat India turule.

Apple loodab 2017. aasta lõpuks müüa 10 miljonit iPhone’i aastas.

Hetkel kuum