• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Gaas sai uue juhi

  Ants Noot põllumajandusministeeriumi kantslerina.Foto: Erik Prozes

  ASi Eesti Gaas tegevjuhina alustab tänasest tööd Eesti üks staažikam kantsler ja kogenud tippjuht, seni põllumajandus- ja maaeluministeeriumi juhtinud Ants Noot, teatas ettevõte.

  Eesti Gaasis enamusosaluse soetanud valdusettevõtte Infortar ASi juhatuse esimehe Ain Hanschmidti sõnul aitavad Noodi kogemus ja visioon kasvada Eesti Gaasil maagaasi müüvast ettevõttest kliendile täisteenust pakkuvaks energiafirmaks.
  Noot kommenteeris, et tal ei ole kohe plaanis olulise mõjuga ümberkorraldusi, küll aga vaatab ta üle uute omanike laienemisplaanid ja strateegilised eesmärgid.
  Noot alustab Eesti Gaasi tegevjuhina tänasest, ettevõtte juhatuses jätkavad Raul Kotov ja Sergey Zagrebaylov, kes koordineerivad vastavalt müügitegevust ja infrastruktuuri.
  Eelmine Eesti Gaasi juhatuse esimees Tiit Kullerkupp taandus ettevõttest pärast seda, kui tulid avalikuks tema alluva, Eesti Gaasi tütarfirma juhi Elmo Vürsti miljonitesse ulatuvad ülemakstud tehingud Vürsti endaga seotud ettevõtetega.
  Noot on sündinud 1969. aastal ja lõpetanud Eesti Põllumajandusülikooli ökonoomika ja ettevõtluse eriala. Ta on töötanud juhtivatel ametikohtadel panganduses 1993-1994, rahandusministeeriumis 1994-1997, ASis Hansatee 1997-1999 ning alates 1999. aastast põllumajandusministeeriumis ja tänases maaeluministeeriumis kantslerina.
  ASi Infortar tütarettevõte OÜ Trilini Energy ostis 23. veebruaril Fortum Heat and Gas OY-lt Eesti Gaasi 51% osaluse. Trilini Energy on teinud ostupakkumise ka Eesti Gaasi 37% aktsiatest omavale Gazpromile ja 10% Itera Latvijale.
  AS Eesti Gaas tegeleb maagaasi ja elektri müügiga. Kontserni kuuluvad EG Ehitus ja Gaasivõrgud. Ettevõttele kuulub Eestis viis gaasitanklat. Eesti Gaas annab tööd 205 inimesele, kontserni käive ulatus möödunud aastal auditeerimata andmetel 130 miljoni euroni. AS Eesti Gaas müüs maagaasi 2015. aastal 386 miljonit m³, ettevõttel on 1570 äriklienti ja 41 160 koduklienti. Eesti Gaas müüb ka kodu- ja äriklientidele elektrit, eelmisel aastal kokku 9,7 GWh elektrit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Pangad, teil on, kelle nimel pingutada!
Ajal, mil huvi investeerimise ja Tallinna börsi vastu kiiresti kasvab ning uusi investoreid järjest lisandub, on neid teenindavatel keskkondadel veel tublisti arenguruumi, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ajal, mil huvi investeerimise ja Tallinna börsi vastu kiiresti kasvab ning uusi investoreid järjest lisandub, on neid teenindavatel keskkondadel veel tublisti arenguruumi, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tallinna börsiinvestorite arv läheneb 100 000-le Kasv hoogustus järsult Enefiti IPO ajal
Tallinna börsi väärtpaberikontode arv on viimase kuuga jõudsalt kasvanud ning läheneb 100 000-le, selgub Nasdaq Tallinna börsi andmetest.
Tallinna börsi väärtpaberikontode arv on viimase kuuga jõudsalt kasvanud ning läheneb 100 000-le, selgub Nasdaq Tallinna börsi andmetest.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroala inflatsioon jätkas tõusu, Eesti esirinnas
Euroala aastane inflatsioon jätkas septembris tõusu, jõudes augusti 3 protsendi tasemelt 3,4 protsendini.
Euroala aastane inflatsioon jätkas septembris tõusu, jõudes augusti 3 protsendi tasemelt 3,4 protsendini.