Harro Puusild • 4. aprill 2016
Jaga lugu:

Swed: kiire palgatõus tõmbab alla ettevõtete kasumlikkust

Raul Kirsimäe hoiatab, et järgmise 10 aastaga jääb tööturg 50 000 inimese võrra vaesemaks.   Foto: Eiko Kink

Kiirelt kasvavate palkade tõttu kiduv ettevõtte kasumlikkus teeb murelikuks. 2015. aastal kasvas tööstuses keskmine palk 5,8%, mis ületas paljude ettevõtete jaoks planeeritud taset, kirjutab Swedbanki tööstussektori juht Raul Kirsimäe.

„Palkade kiire kasv viimase nelja aasta jooksul on tõstnud tööjõukulude osakaalu müügituludes 3% võrra ning samavõrra vähendanud ettevõtete kasumimarginaali,“ märkis Kirsimäe. Veel ütles ta, et peale kiire palkade kasvu on Eesti tööjõuturu pikaajaline mure demograafiline olukord. „Järgmise 10 aasta jooksul jääb tööturul vähemaks 50 000 inimest,“ ütles ta.

Loe Raul Kirsimäe pikemat kommentaari tööstussektori kohta Äripäeva teemaveebis Tööstusuudised.ee.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum