Äripäev • 5. aprill 2016
Jaga lugu:

Yves Saint Laurent lõi Versacelt loovjuhi üle

Saint Laurenti moemaja Pariisis.  Foto: epa

Mõni päev pärast Hedi Slimane’i vallandamist Yves Saint Laurent’i loovdirektori kohalt, kuulutas moemaja eile õhtul välja tema järeltulija, kelleks on itaallasest Belgia disainer Anthony Vaccarello.

Vaccarello tuleb üle Versus Versacest. „Mul on kahju näha, kuidas Anthony Vaccarello jätab Versace pere, kuid ma soovin talle suurt edu elu järgmises peatükis,“ kommenteeris moemaja juht Donatella Versace.

Yves Saint Laurent’i peadirektor Francesca Bellettini omakorda rõhutas, et Anthont Vaccarello moejoon on „provokatiivselt naiselik ja teravalt mehelik“ ning et ta aitab väljendada moemaja looja Yves Saint Laurent’i olemust.

Hedi Slimane, kes vallandati 1. aprillil, oli moemajas ametis neli aastat.

Saint Laurent’i moemaja rajas 1962. aastal disainer Yves Saint Laurent koos Pierre Bergéga. 2002. aastal otsustas asutaja astuda ärist kõrvale ja müüs oma brändi luksuskaupade magnaadi Francois-Henri Pinault’ firmale Pinault Printemps Redoute (PPR), mis kannab praegu nime Kering.

Donatella Versace aga lubas The New York Timesile, et tema uue loovjuhi valik tuleb „üllatusena igaühele“.

Jaga lugu:
Hetkel kuum