Sirje Rank • 9. aprill 2016
Jaga lugu:

Meeleavaldus Cameroni vastu

Meeleavaldajad laupäeval Londonis  Foto: Scanpix/Reuters

Tuhanded protestijad marssisid laupäeval Londonis Downing Streetil, nõudes peaminister David Cameroni tagasiastumist maksuskandaali pärast, mis sai alguse Panama advokaadibüroost lekkinud infost.

Kanti plakateid, mis kõnelesid sellest, et peaministri vastu ei ole enam usaldust.

Inimesi ajas tänavale pahameel selle üle, et David Cameronil läks mitu päeva enne, kui ta lõpuks tunnistas, et tema ja ta abikaasa said otsest kasu Cameroni isale kuulunud offshore-firma osaluse müügist. Samuti ei ole peaministri sõnad ja teod võitluses maksuparadiiside vastu alati sugugi kokku langenud.

Keskpäevaks oli kell 11 alanud meeleavaldusest protestima jäänud mõned sajad inimesed.

„Peaministrina on ta nõudnud maksuaukude kinni toppimist ja ta on öelnud, et maksuparadiisid on ebamoraalsed,“ ütles agentuurile Bloomberg James Cracknell, kes oli üks protestijatest. „Kõik see aeg on ta olnud üks suur silmakirjatseja. Nüüd on ta äkki tunnistanud, et ta teeb seda ka ise – nii on ta põhimõtteliselt tunnistanud ise enda moraalitust. Sellist inimest me peaministriks ei taha.“

Cameron möönis, et ta oleks võinud teistmoodi toimida ja lubas õppust võtta. Samuti lubas ta avalikustada oma viimase kuue aasta maksudeklaratsioonid, kust peaks nähtuma, et kõik Suurbritannias maksmisele kuuluvad maksud on ta osaluselt isa firmas tasunud.

„See ei ole olnud hea nädal,“ tunnistas Cameron meeleavaldusega samal ajal toimunud Konservatiivide partei kevadfoorumil. „Ma tean, et ma oleksin pidanud paremini talitama, ma oleksin võinud paremini talitada. Ma tean, et siin on õppetund ja ma võtan sellest õppust,“ vahendas agentuur Bloomberg.

cameron  Foto: Epa
Jaga lugu:
Hetkel kuum