Äripäev • 11. aprill 2016
Jaga lugu:

Ida-Virumaal tõusis töötuse määr

Tallinna töötukassa.  Foto: Raul Mee

Registreeritud töötus vähenes enamikus Eesti maakondades, kuid Ida-Virumaal tõusis määr pool protsendipunkti, teatas töötukassa.

Märtsis oli kõrgeim registreeritud töötuse määr jätkuvalt Ida-Virumaal (12,4%) ning madalaim Harjumaal (3,7%). Kogu Eesti lõikes oli kuu lõpus töötuna arvel 32 638 inimest ehk 5,1% 16aastasest kuni pensioniealisest tööjõust.

Kõige suurema osa eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid märtsi lõpus oskustöötajad ja käsitöölised (20%), lihttöölised (19%) ning teenindus- ja müügitöötajad (17%).

Töötukassa maksis märtsis töötuskindlustushüvitist 11 850 inimesele ehk 32%-le kuu jooksul arvel olnud töötutest. Keskmine täiskalendrikuu eest makstud hüvitis oli 401 eurot ning hüvitisteks maksti kokku ligikaudu 4 miljonit eurot. Ligikaudu 137 euro suurust töötutoetust sai märtsis 8637 inimest ehk 23% kuu jooksul arvel olnud töötutest.

Jaga lugu:
Hetkel kuum