Äripäev • 17. aprill 2016 kell 6:30

Soome parteid hülgavad Nordea

Nordea pank kriitika all  Foto: Scanpix/Reuters

Soome valitsusliitu kuuluv Põlissoomlased langetas reedel otsuse sulgeda oma konto Nordea pangas, teatas partei juhtkond.

Partei sekretär Riikka Slunga-Poutsalo teatas, et partei siseringis on juba varemgi arutatud panga vahetust ja kodumaiste pankade toetamist, vahendas Soome rahvusringhääling Yle. Slunga-Poutsalo sõnul sai nüüd Panama infolekkest viimne piisk, et lõpetada Nordeaga suhted.

Lõppeval nädalal otsustasid oma Nordea kontod sulgeda ka opositsioonis olevad sotsid ja Vasakliit, reedel teatas samasugusest otsusest ka transporditöötajate ametiühing.

Panama õigusfirmast Mossack Fonseca lekkinud dokumendid tõendavad, et Nordea finantskontsern on oma klientide firmad registreerinud maksuparadiisidesse ning neid firmasid juhivad variisikud. Yle valduses olevad saladokumendid tõestavad, et firmade tegelikud omanikud on Balti- ja Põhjamaade jõukad eraisikud. Nordea Luxemburgi üksus on aastail 2004-2014 registreerinud oma klientidele ligi 400 maksuparadiisifirmat.

Hetkel kuum