Pille Ivask • 19. aprill 2016 kell 5:31

Üle pooled brittidest ei poolda Brexitit

Naine Londonis  Foto: epa

Väljaande The Guardiani tellitud küsitluse andmeil pooldab 54 protsenti brittidest Suurbritannia Euroopa Liitu jäämist.

Eelnevast lähtuvalt leiab 46 protsenti, et Brexit oleks Suurbritanniale ainuõige lahendus. Analüüsist jäid välja vastajad, kes märkisid, et ei tea veel, kuidas 23. juunil toimuval referendumil hääletavad. Hääletus toimus The Guardiani veebiküljel.

Strathclyde’i Ülikooli politoloogiaprofessor John Curtice märkis, et internetiküsitlused on viimased mitu kuud näidanud, et Brexiti-küsimus jagab britid kahte leeri. „Alles hiljuti näitasid telefoniküsitlused, et nende inimeste osakaal, kes pooldavad Suurbritannia Euroopa Liidus jätkumist, on suurem, lähenedes 60 protsendile,“ lausus Curtice ja lisas, et viimaste küsitluste andmeil oli Brexiti vastaste arv veidi kahanenud, ulatudes umbes 55 protsendini.

Hetkel kuum