Harry Tuul • 26 aprill 2016

Läti rahandusminister leidis 50 miljonit eurot

Läti rahandusminister Dana Reizniece-Ozola.  Foto: epa

Läti rahandusminister Dana Reizniece-Ozola teatas, et ministeeriumides tehtud auditite tulemusel avastati nende eelarvetes 50 miljonit lisaeurot.

Täna Läti televisiooni hommikusaates selgitas Reizniece-Ozola, et lisaraha avastati väga erinevatelt kuluridadelt, sealhulgas energiahindade alanemisest, samuti dubleerivate funktsioonide lõpetamisest. Reizniece-Ozola sõnul leiti suurim summa haridus- ja teadusministeeriumi eelarvest.

Rahandusministri sõnul suhtusid ministeeriumid auditisse hästi ja osutasid igakülgset abi. Samas kontroll alles käib. Näiteks kontrollitakse tervishoiuministeeriumi eelarvet. Reizniece-Ozola ei usu, et leitakse ressursse tervishoiu rahastamise parandamiseks.

Hetkel kuum