Mait Kraun • 27. aprill 2016 kell 17:42

Venezuelas kestab töönädal kaks päeva

Venezuela president Nicolas Maduro  Foto: EPA

Sügavas kriisis vaevlev Venezuela oli sunnitud töönädalat vähendama kahe päevani, vahendab CNN Money.

Venezuela president Nicolas Maduro otsustas täna, et töönädala pikkust vähendatakse ja edaspidi peavad inimesed tööle minema vaid kahel päeval – esmaspäeval ja teisipäeval. Selle sammuga loodetakse kokku hoida energiat ja elektrit. Riigi kõige tähtsamaks elektrijaamaks on El Guri tammil asuv hüdroelektrijaam, kus on veepuudus.

Aprilli alguses teatas Maduro, et kuni mai lõpuni on avaliku sektori töötajatel reeded vabad. Nüüd on riigi heaks töötavatel inimestel vabad ka kolmapäev ja neljapäev. Ei ole veel selge, kas töötajad saavad sama palka või seda vähendatakse.

Maduro sõnul on eelolevad nädalad riigi jaoks äärmiselt kriitilised. Riigis on juba praegu palju probleeme: majanduskriis, poliitiline sisevõitlus, toidu- ja ravimipuudus ja Zika viirus. Ekspertide sõnul on energiapuudus seetõttu ka väga tõsine. „Energiakriis vähendab Maduro populaarsust ja see võib tähendada, et ta peab ametist lahkuma,“ ütles Capital Economicsi arenevate turgude ökonomist Edward Glossop.

Eelmisel aastal kahanes Venezuela majandus 5,7 protsendi võrra. Prognoositakse, et majanduslangus ulatub sel aastal lausa 8 protsendini.

Hetkel kuum