Annika Kald • 29. aprill 2016
Jaga lugu:

Nortal: kõige defitsiitsem on tarkvaraarendaja

Nortali personalijuht Jüri Saarma (paremal) koos kolleegidega.   Foto: Meeli Küttim

Väga raske on leida IT-inimesi, eriti tarkvaraarendajaid, ütles Äripäeva teemaveebile ITuudised.ee Nortali personalijuht Jüri Saarma.

Mart Ambur Kühne + Nagelist, Tiit Paananen Pipedrivest, Raul Ennus Helmesest ja Jüri Saarma Nortalist räägivad IT-tööjõukriisi konverentsil kastist välja lahendustest IT-sektoris. Konverents toimub 12. mail Tallinnas hotellis Meriton.

Soovin osaleda.

Vaata, kes juba osaleb.

"Leedus, kus tööjõuturg on oluliselt mobiilsem, liiguvad töötajad kiiremini kui Eestis. Meil on keskmine tööstaaž 5 aastat ja see on IT-sektoris globaalselt pigem hea. Ma tahaks näha, et see pikeneks. Aga liikumine ja töökohtade vahetus on normaalne. Maailmas on trend pigem töösuhete lühenemise suunas," kommenteeris Saarma. 

Nortal teeb Saarma sõnul palju, et töötaja saaks töö kõrvalt kõrghariduse lõpuni omandada. IT-tudengid on tööturul juhtival positsioonil. 

"Oleme Nortali suveülikooli vedanud juba 11 aastat. Meil töötab 54 spetsialisti, kes on alates 2010. aastast just sellest programmist tulnud. Programmi pääsevad tudengid läbivad esmalt intensiivse treeningnädala, seejärel asuvad neljaks kuuks meeskonda tööle. Huvi korral saab jätkata töötamist osakoormusega. Tasustame tudengite tööd suveülikooli esimesest päevast," selgitas Saarma.

Kuidas premeerib Nortal töötajaid, kes töö kõrvalt kooli ära lõpetavad ning kui palju on Nortal toonud töötajaid väljastpoolt Eestit, loe teemaveebist ITuudised.ee

Jaga lugu:
Hetkel kuum