Jaga lugu:

"Armastus on mu ainus usk“

Foto: Panthermedia/Scanpix

„Armastus on minu ainus usk. Armastus ja headus on ainsad viisid probleeme lahendada,“ rääkis praegu Euroopas DHLi tarneahelat korraldav, varem hiiglasliku rõivaettevõtte Beximco tootmisjuht, praktiseeriv moslem Khalid Raihan.

Juhti peab saama usaldada, rääkis Raihan. „Juht peab olema see, kes kuulab, olema alati mentaalselt koos oma töötajatega.“ Beximcos oli Raihanil 23 000 alluvat, ka DHLis on neid mitu tuhat.

„Ükskõik, mis rahvus, religioon või eriala – meie kõigi soontes voolab punane veri,“ ütles Raihan. „Õnnetunne, viha, armastus, mida me oleme võimelised tundma – see on kõigile inimestele ühine.“

Raihani meelest ei pea inimesi kohtlema mitte IQ järgi, vaid nende tunnete järgi, ja need on kõigil inimestel sarnased. „Siin ei loe kultuur ega haridus ega päritolu mitte midagi,“ rääkis ta. „Inimesed võivad ilmutada kirjeldamatut soojust, kui nad tunnevad, et neid armastatakse.“

Mina ei tee imesid, rääkis Raihan. „Ma peegeldan imesid, mis sünnivad inimestes, julgustan neid rasketes olukordades mõistma iseennast. Selleks, et teist inimest puudutada, tuleb sammuke iseendast välja astuda.“

Eestis on Raihan käinud viisteist korda, praegu elab ta Hollandis. Beximco tootis Eesti eelmise laulupeo särgid, mille disainis Reet Aus.

Jaga lugu:
Hetkel kuum