Äripäev • 5. mai 2016 kell 8:44

Elektrimaterjalide müüjad Eestis ühinevad

Elektroskandia juhatuse esimees Timo Raimla (keskel) koos osaga ettevõtte müügimeeskonnast  Foto: Eiko Kink

Maailma suurim elektrimaterjalide ja energialahenduste müügiga tegelev kontsern Rexel Group müüb oma tegevuse Balti riikides Würth Groupile. Tehingu järel ühinevad Elektroskandia Baltics OÜ ja Talger-Elektrotehnika OÜ.

Ettevõtted kirjutasid müügilepingule eile alla. Tehingu tulemusena ühinevad augustikuuks esmakordselt Eesti elektrimaterjalide turul kaks samas valdkonnas tegutsevat ettevõtet. Konsolideeritud ettevõtete käibemahuks prognoositakse ligi 25 miljonit eurot. Nii Baltimaades kui ka Eestis võib pärast tehingut lähitulevikus kerkida esile uus turuliider.

Rexel Groupile kuulus seni Elektroskandia Baltics OÜ, Würth Groupile kuuluvad Eesti turul tegutsev Talger-Elektrotehnika OÜ, Läti firma Baltijas Elektro Sabiedrība SIA ning Leedu turuliider Elektrobalt UAB.

Elektroskandia Baltics OÜ juhatuse esimees Timo Raimla ütles, et Elektroskandia Baltics on ammu otsinud endale strateegilist partnerit Eesti turul. „Väga konkurentsitihedal turul on oluline operatiivsus, tugifunktsioonide efektiivsus, suurem ja aktiivsem müügijõud ning arvestatav ostujõud tarnijate silmis. Meie mõjuvõim uue omaniku käe all on kindlasti samaväärne senisega, kuna ka Würth Group omab Euroopa tootjatega koostöölepinguid,“ sõnas Raimla.

Talger-Elektrotehnika OÜ juhatuse liige Margo Väinsar kinnitas, et kliendid ega tarnijad ei pea ühinemise pärast muretsema. „Nii Elektroskandia Baltics kui ka Talger-Elektrotehnika tagavad kõikide sõlmitud lepingute jätkumise ning täidavad endiselt sama efektiivselt omapoolseid kohustusi. Me teeme kõik endast oleneva, et üleminekuprotsess oleks meeldiv ja sujuv ning koostööpartneritele murevaba,“ lubas Väinsar.

Ühinemisläbirääkimised lõppevad augustis, millal tullakse turule juba uue kaubamärgi all.

Würth Group on Saksamaal asutatud professionaalsete seadmete hulgimüügiga tegelev perefirma, mille tegevusalad on mitmekülgsed ja hõlmavad ka elektrimaterjalide osa. Ettevõtte on tegutsenud alates 1945. aastast. Iseseisva ärisuunana hõlmab elektrimaterjalide müük kogu Würth Groupi käibest üle 10 protsendi.

Hetkel kuum