Äripäev • 11. mai 2016
Jaga lugu:

Patarei vangla pannakse müüki

Lennusadama ala, mille naabruses on Patarei vangla.  Foto: Marko Mumm

Riigi Kinnisvara Aktsiaselts (RKAS) plaanib välja kuulutada Patarei vangla müümise enampakkumise, alghinnaks tuleb tõenäoliselt 5 miljonit eurot, kirjutas Eesti Ekspress.

Pärast vangla sulgemist 2005. aastal on Patarei seisukord kiirelt halvenenud: katus laseb läbi, laed on sisse langemas, kirjutas Eesti Ekspress. Nelja hektari suuruse kinnistu alghinnaks tuleb ilmselt 5 miljonit eurot, ütles väljaandele RKASi müügijuht Märt Mäe.Varasemad oksjonid ebaõnnestusid, sest kindluse kordategemine maksaks kuni sada miljonit eurot ning detailplaneering ei lubanud krundile uusi hooneid ehitada. RKAS tellis projekteerimisfirmalt K-Projekt uue detailplaneeringu, mis näeb ette vanglahoonele segakasutust – äri- ja elupinnad, restoranid ja eluaegsete vangide ploki muuseum. Vangla kõrvale võib ehitada neli kuni viiekorruselist elu- ja ärihoonet kokku 52 korteriga.Loe lähemalt tänasest Ekspressist.

Jaga lugu:
Hetkel kuum