Patarei vangla pannakse müüki

11. mai 2016, 12:56
Lennusadama ala, mille naabruses on Patarei vangla.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160511/NEWS/160519930/AR/0/AR-160519930.jpg

Riigi Kinnisvara Aktsiaselts (RKAS) plaanib välja kuulutada Patarei vangla müümise enampakkumise, alghinnaks tuleb tõenäoliselt 5 miljonit eurot, kirjutas Eesti Ekspress.

Pärast vangla sulgemist 2005. aastal on Patarei seisukord kiirelt halvenenud: katus laseb läbi, laed on sisse langemas, kirjutas Eesti Ekspress. Nelja hektari suuruse kinnistu alghinnaks tuleb ilmselt 5 miljonit eurot, ütles väljaandele RKASi müügijuht Märt Mäe.

Varasemad oksjonid ebaõnnestusid, sest kindluse kordategemine maksaks kuni sada miljonit eurot ning detailplaneering ei lubanud krundile uusi hooneid ehitada. RKAS tellis projekteerimisfirmalt K-Projekt uue detailplaneeringu, mis näeb ette vanglahoonele segakasutust – äri- ja elupinnad, restoranid ja eluaegsete vangide ploki muuseum. Vangla kõrvale võib ehitada neli kuni viiekorruselist elu- ja ärihoonet kokku 52 korteriga.

Loe lähemalt tänasest Ekspressist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. May 2016, 13:05
Otsi:

Ava täpsem otsing