Clintoni ja Trumpi toetus võrdne

12. mai 2016, 08:42
Hillary Clinton (vasakul) ja Donald Trump
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160512/NEWS/160519905/AR/0/AR-160519905.jpg

Eile avaldatud arvamusküsitluse põhjal on USA valijate toetus Hillary Clintonile ja Donald Trumpile sisuliselt võrdne.

Hillary Clintonist saab suure tõenäosusega demokraatide presidendikandidaat ning kuna vabariiklaste leeris on kõik kandidaadid peale Donald Trumpi loobunud, on kinnisvaramogul vabariiklaste presidendikandidaat.

Konkurentide John Kasichi ning Ted Cruzi loobumine on Trumpi toetust USAs märkimisväärselt kasvatanud. Kui varem oli Hillary Clinton kõigist kandidaatidest üleriigiliste arvamusküsitluste põhjal peajagu üle, siis nüüd on Trumpi toetus Clintoni omale järele jõudmas.

Reutersi/Ipsosi arvamusküsitluse põhjal toetab Clintonit 41 protsenti valijaist, 40 protsenti on Trumpi poolt ning 19 protsendil valijaist ei olnud kindlat eelistust. Kokku küsitleti 1289 inimest ning uuringus on märgitud, et veamääraks arvestatakse 3 protsenti.

Võrreldes Clintoniga on Trumpi toetus kasvanud. Kui Clintonile pakub mõnevõrra konkurentsi veel Bernie Sanders, siis Trump on vabariiklaste leeris üksi. Nõnda näitas Reutersi/Ipsosi arvamusküsitlus veel selle kuu alguses, et Clintonit toetab 48 protsenti valijaist ning Trumpi 35 protsenti.

Nii Trump kui Clinton on populaarsed vastavalt vabariiklaste ja demokraatide seas, ent need valijad, kellel kindlat eelistust pole, on oma lemmiku suhtes veel üsna kõhklevad.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    12. May 2016, 08:53
    Otsi:

    Ava täpsem otsing