Väljaanne: Jaapan maksis, et korraldada olümpiamänge

2020. aasta Tokyo olümpiamängude logod vastavalt olümpia ning paraolümpia tarbeks  Foto: epa

Jaapan lükkas ümber kuuldused, nagu oleks riik maksnud suure summa raha, et saada 2020. aasta olümpiamängude korraldusõigused.

Väljaanne The Guardian kirjutab, et jaapanlased maksid 1,48 miljonit dollarit, et saada endale 2020. aasta suveolümpia korraldusõigused. See summa olevat kantud Singapuri pangas asuvale kontole, mille omanik on endise IAAFi presidendi Lamine Diacki poeg.

Jaapani juhtiv valitsussekretär Yoshihide Suga lausus, et pole ilmunud artiklist teadlik ning on kindel, et riik sai korraldusõigused ausat mängu mängides. „Ma olen kindel, et meie pakkumine tehti ausalt,“ kommenteeris ta ja lisas, et kui Prantsuse ametivõimud peaksid asja uurimise alla võtma, on riik igati valmis koostööd tegema.

The Guardian kirjutas, et Lamine Diack on korruptsioonisüüdistustega Prantsue politsei uurimise all. Diacki poeg Papa Massata Diack on praegu Senegalis ega nõustunud The Guardianile kommentaare jagama.

Hetkel kuum