Äripäev • 17 mai 2016

Ajalooline murrang: eestlaste kolimine Helsingisse väheneb

Inimesed Helsingis  Foto: Andras Kralla

Eestlaste kolimine Helsingisse on hakanud vähenema, kirjutab Helsingin Sanomat.

Alates 2000. aastast, kui Helsingisse ja selle äärelinnadesse kolis veidi üle 100 eestlase, kuni 2013. aastani, millal Soome pealinna kolis Eestist rekordilised 3400 inimest, on Helsingi eestlastest elanike arv kasvanud. 

Alates 2014. aastast aga näitab eestlaste Helsingisse elama asumise arv vähenemist umbes tuhande inimese võrra aastas, võrreldes 2013. aastaga. Ajalehe teatel on selle peamised põhjused Soome pingeline majandusolukord ja Eestis tõusvad palgad.

Helsingis, Espoos ja Vantaas elab püsivalt praegu 27 000 Eesti kodanikku, kellest töötab 12 000. Soome ametiühingute arvutuste kohaselt töötab Helsingis aastas keskmiselt umbes 50 000 eestlast.

 

Hetkel kuum