Äripäev • 30. mai 2016 kell 11:00

BaltCap investeerib töötervishoidu

BaltCap investeerib töötervishoidu  Foto: Raul Mee

Baltikumi era- ja riskikapitalifirma BaltCap omandab osaluse Eesti töötervishoiuettevõttes Qvalitas Arstikeskus AS.

BaltCap Private Equity Fund II (BPEF II) omandab talle kuuluva valdusfirma kaudu 72% osaluse Qvalitases. Ülejäänud 28% kuulub ettevõtte juhtkonnale. Valdusfirma investor on peale fondi ka Unimed Grupi juhatuse esimees Erki Mölder.

Qvalitas on 1996. aastal loodud ettevõte, mis pakub töötervishoiu, üld- ja eriarstiabi teenuseid Eesti suuremates linnades ning mobiilset teenust tervisebussiga. Uue omaniku huvi on toetada ettevõtte senist strateegiat ja panustada ka uute tegevusvaldkondade arengusse.

Eelmise aasta novembris teatas BaltCap BPEF II fondi esimesest investeeringust tervishoiusektorisse, omandades enamusosaluse Eesti erameditsiinikeskuses Unimed Grupp (varem Dental Invest Estonia). Unimedi ühendatud kliinikute alla kuuluvad ortodontiakeskus, unekeskus, hambakliinik, hambalabor, eriarstide vastuvõtud ja päevakirurgia osakond. Tänase tehingu järel saavad Qvalitasest ning Unimed Grupist sõsarettevõtted.

Tehing on kavas lõpule viia 2016. aasta suvel, pärast vajaliku loa saamist konkurentsiametilt. Tehingu hinda osapooled ei avalikusta.

 

Mis on mis

BaltCap Private Equity Fund II (BPEF II) teeb omakapitali investeeringuid uuenduslikesse Baltikumi ettevõtetesse, keskendudes buy-and-build-tüüpi tehingutele. BPEF II loodi koostöös Euroopa Investeerimisfondiga (EIF), mis investeerib läbi Balti Innovatsioonifondi (BIF). BIF on EIFi ning Eesti, Läti ja Leedu valitsuste loodud fondifond.

Qvalitas Arstikeskus AS ja selle tütarettevõtted moodustavad töötervishoiu grupi Eestis. Qvalitase teenused on kättesaadavad üle Eesti, peale kaheksa tervishoiukeskuse pakub ettevõte teenuseid ka tervisebussidega. Qvalitas on rajatud 1996. aastal, ettevõttes töötab ligi 100 inimest.

Hetkel kuum