Mait Kraun • 30. mai 2016
Jaga lugu:

Greenspan: majandust ootab aeglane katastroof

Alan Greenspan  Foto: EPA

Endine Föderaalreservi juht Alan Greenspan andis hoiatuse, et produktiivsuse kasv on peatumas ning USA on teel katastroofi poole, vahendab FoxBusiness.

„See, mida Föderaalreserv praegu teeb, ei olegi nii tähtis. Tähtsam on see, mida turud teevad. Turud on hakanud meile näitama, kuidas rahamass suureneb. Meil on produktiivsuse kasvuga suur probleem ja see ei piirdu ainult USA-ga,“ ütles Greenspan.

Ta lisas, et läänemaailma probleemiks on vananev ühiskond ning sellega toimetulekuks ei kasutata piisavalt ressursse.

Greenspani sõnul on suureks probleemiks ka maailmamajanduse pikaajaline kasv. „Meie probleem ei ole majanduslangus, mis on lühiajaline. Ma arvan, et praegu on tegemist fundamentaalse probleemiga, mis piirab pikaajalist majanduskasvu läänemaailmas. Väga palju on selliseid töötajaid, kellest saavad sotsiaaltoetuste pealt elavad inimesed. Kui meie majanduskasv jääb 2 protsendi juurde, siis me ei suuda oma kohustusi maksta.“

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum