Hispaania majandus kasvab jõuliselt

28. juuni 2016, 19:00
Hispaania lipp.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160628/NEWS/160629779/AR/0/AR-160629779.jpg

Hispaania majandus kasvas teises kvartalis tõenäoliselt 0,7 protsenti, sest tööturu olukorra ja pankade laenutingimuste paranemine toetasid tarbimist, teatas Hispaania Keskpank.

Värskemate andmete põhjal võib öelda, et Hispaania majanduskasv on jõuline, vaatamata sellele, et ettevõtete investeeringud on aeglustunud, teatas keskpank. Hispaanias kasvas jaemüük mais eelmise aasta sama ajaga võrreldes 2,3 protsenti, selgub Hispaania Statistikaameti raportist.

„Töökohtade juurdeloomine on olnud suhteliselt dünaamiline. Hästi on kaasa aidanud ka suvehooaja avamine,“ ütles ING Banki ökonomist Geoffrey Minne. „Me ootame, et kasv on teisel poolaastal aeglasem, sest poliitiline ebakindlus mõjutab ka tarbijate kindlustunnet.“

26. juunil võitis Hispaanias parlamendivalimised praeguse peaministri Mariano Rajoy partei. Opositsiooni, mis on kasinusmeetmete vastu, suutis Rajoy edestada just tänu sellele, et Hispaania on majanduskasvu taastanud ning tööturu olukord paraneb. Peaminister lubab 2020. aastaks luua 2 miljonit uut töökohta.

Rajoy partei sai parlamendis 350 kohast 137. Valitsus loodetakse kokku panna järgneva kuu jooksul. Samas on mitmed poliitilised jõud Rajoy toetamise välistanud ning see muudab valitsuse moodustamise raskemaks.

Hispaania majandus on kasvanud juba 12 kuud järjest. Sellegi poolest usub Hispaania Keskpank, et majanduskasv aeglustub 3,2 protsendilt (2015) 2,7 protsendini (selle aasta prognoos).

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. June 2016, 18:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing