Äripäev • 18. juuli 2016 kell 7:06

EfTEN tegi Riias ajaloo suurima tehingu

EfTEN Capitali juht Viljar Arakas  Foto: Andres Haabu

EfTEN Kinnisvarafond II AS omandas Riias KanAm Grund Grupilt Domina kaubanduskeskuse. 74,5 miljoni euro suurune ostuhind teeb sellest EfTENi kinnisvarafondide aegade suurima tehingu.

EfTEN Capital ASi tegevjuhi Viljar Arakase sõnul eelnes tehingule kuus kuud tõsist tööd. Tehingu väärtus on 74,5 miljonit eurot, mis tähistab suurimat ühekordset investeeringut EfTENi ajaloos.

Nordea panga Läti juhi Janis Buksi sõnul on Domina kaubanduskeskus sektori üks juhtivaid tegijaid. Üle 120 000 ruutmeetril laiuv Domina, kus asub üle 160 kaupluse, on Riia suuruselt teine ostukeskus. Keskus ehitati mitmes etapis ning valmis 2006. aastal kinnisvaraarendaja Pro Kapitali juhtimisel.

 

EfTEN Capitali juht Viljar Arakas esineb 28. septembril Eesti suurimal majanduskonverentsil Äriplaan, kus esinevad mitmed mõjukad ettevõtete omanikud. 

Äriplaanile saab registreerida siin.  

Globaalse haardega investori KanAm Grund Grupi jaoks tähistab müügitehing pärast ligi kümmet edukat aastat Läti turult lahkumist.

EfTEN Capitali Läti tütarettevõtte jaoks on Domina ost kaheksas tehing. Tehingut finantseeris 45 miljoni euro ulatuses Nordea pank ning ülejäänud mahus EfTEN Kinnisvarafond II AS tänavu juunis läbi viidud aktsiaemissiooni vahenditest, kus erinevad Balti pensionifondid ja elukindlustusettevõtted ning EfTEN Capitali varajase faasi investorid märkisid aktsiaid kokku 34,3 miljoni euro väärtuses.

EfTEN Kinnisvarafond II AS on 2015. aastal asutatud kinnine core-investeerimisstrateegiaga kinnisvarafond. Fondi valitseb 2008. aastal asutatud EfTEN Capital AS, millel on Eesti finantsinspektsiooni väljastatud alternatiivse fondivalitseja litsents.

Hetkel kuum