Äripäev • 18. juuli 2016 kell 12:30

FSB pidas kinni OSCE tõlgi

FSB pidas kinnitõlgi  Foto: epa

Venemaa Föderaalne Julgeolekubüroo (FSB) vahistas Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) tõlgi ja süüdistab teda Ukraina julgeolekuteenistuse (SBU) huvides spioneerimises, kirjutas uudisteagentuur Interfax.

FSB teatel paljastasid nad ja pidasid Venemaa territooriumil kinni SBU agendi ja Ukraina kodaniku Artjom Šestakovi, kes töötas tõlgina OSCE missioonil Ukrainas. Venemaa eriteenistuse teatel tunnistas Šestakov üles, et mullu suvel, olles OSCE missiooni töötaja Lugansksis, sõitis ta Kiievisse, kus Ukraina eriteenistused ta värbasid.

FSB andmetel kogus Šestakov SBU heaks andmeid isehakanud Luganski rahvavabariigi kohta, andes edasi poliitilist, sotsiaal-majanduslikku ja sõjalist infot. „Sealhulgas teatas ta sõjatehnika ja vägede liikumisest, rahvaväeüksuste asukoha koordinaate, komandöride telefoninumbreid,“ teatas FSB.

Arvestades, et Šestakov oma tegevusega ei seadnud ohtu Venemaa julgeolekut, lubati tal riigist lahkuda Ukrainasse tingimusel, et ta ei naase Venemaaa Föderatsiooni territooriumile.

Hetkel kuum