• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kasahstanis puhkes terror

  Täna hommikul toimus Kasahstani linnas Almatõs terrorirünnakFoto: Reuters, Scanpix

  Kasahstani suurimas linnas Almatõs toimus täna hommikul terrorirünnak, kui kohalike julgeolekuasutuste juures toimus tulistamine, vahendavad meediakanalid.

  Kuigi ringlemas on mitu versiooni toimunust, saab praegu toetuda ametlikule Kasahstani siseministeeriumi teatele. Esialgsetel andmetel hukkus neli inimest, neist kolm olid politseinikud ja üks tsiviilisik. Üks rünnaku korraldajaist on kinni peetud ning ühte otsitakse taga. Linnas kehtestati kõrgeim terroriohu tase.
  „Kasahstani Vabariigi terrorivastane keskus teatab, et kehtestatud on kriitiline (punane) terroriohu tase Almatõ territooriumil seoses tundmatute inimeste rünnakuga Almatõ siseasjade talitusele ja rahvusliku julgeoleku komitee osakonnale,“ teatasid Kasahstani võimud. Elanikel palutakse püsida kodudes ning vältida kohti, kus inimesed kogunevad massiliselt. 
  Kasahstani siseministeerium selgitas, et kurjategijad püüdsid alguses röövida kohaliku elaniku sõiduautot, mille tulemusel sai selle juht haavata ning suri. Hiljem, kui kurjategija püüdis tungida Almatõ siseasjade talitusse, tulistas ta hoonet valvanud politseinikku, haavas teda, võttis temalt relva ning põgenes. Samast relvast tulistas kurjategija teda jälitanud politseinikke, kellest kaks sai haavata. Sellele vaatamata saadi kurjategija kätte, ta on haavatud. Kolm politseinikku aga surid saadud haavadesse. Kinni peetud kurjategija on varem karistatud 27aastane mees. Tema kaasosalist otsitakse.
  Viimati toimus Kasahstanis terrorirünnak 5. juunil, kui grupp usuradikaale ründas relvapoodi ja sõjaväeosa Aktöbes. Kokku hukkus kaheksa inimest – nii sõjaväelasi kui ka tsiviilisikuid. Lisaks tabati terrorivastase operatsiooni käigus üheksa ekstremisti ning tapeti 18. Pärast seda on Kasahstanis kehtinud nn kollane terroriohu tase.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.