Pille Ivask • 17. august 2016 kell 5:40

Clintoni edu Trumpi ees kahanes veidi

USA presidendikandidaat Hillary Clinton  Foto: EPA

Reuters/Ipsose küsitlusest selgub, et demokraatide kandidaadi Hillary Clintoni edu vabariiklaste Donald Trumpi ees on 6%.

Alates juuli lõpust on Clintoni toetusprotsent liikunud 41-44 vahel, viimase küsitluse andmeil toetab Clintonit 41% ameeriklastest. Trumpi toetus on olnud mõnevõrra volatiilsem, liikudes 33 ja 39 protsendi vahel. Viimase küsitluse andmeil vastas 35% nendest, kes kindlasti valima kavatsevad minna, et toetavad Trumpi.

Samast küsitlusest selgus ka, et tervelt 24% vastanuist, kes kavatsevad küll valima minna, ei eelista Clintonit ega Trumpi.

Kinnisvaramogul Donald Trump on viimastel nädalatel maailma meediasse jõudnud väga vastuoluliste väljaütlemistega. Ta on korduvalt väljendanud nii moslemite kui immigrantide vastasust. See on kaasa toonud lahkhelid vabariiklaste parteis. 70 parteiliiget saatsid parteikomiteele möödunud nädalal kirja, kus nõutakse, et komitee lõpetaks Trumpi aitamise, kuna tema tegevused ja ütlemised on lahkhelisid tekitavad ning ohtlikud.  

Hetkel kuum