Briti fondidest voolas raha välja

Londoni börs.  Foto: EPA
Mait Kraun • 24. august 2016 kell 17:30

Suurbritannia investeerimisfondidest voolas juulis välja 4,7 miljardit naela, mis on suurim kuine väljavool vähemalt kolme aasta jooksul, vahendab CNBC.

Kõige kehvemini läks aktsiafondidel – nende neto väljavool ulatus eelmisel kuul 5,7 miljardi dollarini, selgub Morningstari andmetest. Brexit mõjutas tublisti ka Briti kinnisvarafonde, kust viidi välja 438 miljonit naela.

Britid otsustasid Euroopa Liidust lahkuda 23. juunil toimunud referendumil. Pommuudis pani Briti ja kogu maailma aktsiaturud langema. Ka nael odavnes järsult ja jõudis 31 aasta madalaima tasemeni.

Teisalt on Briti peamine aktsiaindeks – FTSE 100 – tublisti taastunud ja indeks on referendumi päevaga võrreldes 8 protsenti kõrgemal. Osaliselt on põhjus odavnenud naelas, mis on välismaiseid kasumeid suurendanud (naeltes arvestatuna) ja ekspordivõimet parandanud.

Fikseeritud sissetulekuga fondidesse (fixed income funds) ja rahaturufondidesse (money market funds) toimus raha neto sissevool – kumbagi vastavalt 759 ja 470 miljonit naela. Mõlemate tüüpi fonde nähakse turvalisema investeeringuna kui aktsiafonde. See on ka põhjus, miks riskide kasvamisel raha nendesse fondidesse viidi.

 

Hetkel kuum