Anders Torell • 29. august 2016 kell 13:32

Tubaka kättesaadavust tuleb piirata ja kontrollida

Rimi Eesti Foodi tegevjuhi Anders Torell  Foto: erakogu

Rimi toetab kõiki tegevusi, mis aitavad piirata suitsetamist. Rimi Eesti Food tegevjuhi Anders Torelli sõnul on küsimus selles, mida saaksime teha, et inimesed ei alustaks kunagi selle pahega.

Rimides on sigaretimüük viidud paljudes kauplustes infoletti, kus on tavaliselt järjekorrad väiksemad ning müüjad saavad rahulikult uurida, kas sigaretiostjal on ikka piisavalt vanust ja millist marki soovitakse osta.

Minu meelest on selline süsteem mõistlik lahendus – toidukauba ostjad saavad kauplusest väljuda ilma sigaretipakke kuskil nägemata ning ka kassas olev müüja ei pea oma aega tipptunnil raiskama „selle õige“ suitsupaki otsimisele.

Õhku on visatud idee, kas Eestis ei võiks kauplustes olla sigaretiautomaadid, nii nagu on Rootsis. Seal nimelt ostetakse kassast vastav tšekk, mis pannakse automaati ja saadakse soovitud suitsupakk.

Sellise süsteemi kasutusele võtmine on aga väga suur investeering ning tekib küsimus, kas see on piisavalt efektiivne, et inimesel ei tekiks kiusatust suitsetajaks hakata või suitsupakki osta.  Samas ei saa välistada, et midagi taolist Eesti kauplustes kunagi ei tule.

Loe pikemalt Äripäeva teemaveebist kaubandus.ee

Hetkel kuum