Äripäev • 1. september 2016 kell 18:05

Krediidipank USA mustas nimekirjas

Andres Kluge Krediidipanga kandmist musta nimekirja ei kommenteerinud.  Foto: Andres Haabu

USA laiendas Venemaale kehtestatud sanktsioone, mis puudutavad ka Eesti Krediidipanka.

USA teatas täna Venemaale Ukraina separatistide toetamise ja Krimmi annekteerimise eest kehtestatud sanktsioonide laiendamist.

Nimekirjas on ka Eesti Krediidipank AS. Krediidipanga nõukogu esimees Andrus Kluge täna ERR-i uudisteportaalile ettevõtte sattumist sanktsioonide nimekirja ei kommenteerinud.Krediidipanga aktsiatest ligi 60 protsenti kuulub Venemaa pangale BM-Bank PJSC, ligi 10 protsenti Nordea Nordea Bank Finland PLC-le, ligi 10 protsenti Luksemburgis registreeritud Saratoga Finance SPF S.A.-le, ligi 10 protsenti Briti Neitsisaartel registreeritud East European Capital Investment LTD-le, ligi 5 protsenti Austrias registreeritud Raiffeisen Bank International AG-le ja ligi 5 protsenti Eestis registreeritud Radio Elektroniks OÜ-le.Sanktsioonidega karistatud isikute, firmade ja organisatsioonide laiendatud nimekirjas võetakse sihikule panga Bank Rossija haru CJSC ABR Management, mida on nimetatud ka president Vladimir Putini erapangaks, ning Venemaa suured ehitusfirmad SGM Most and Moststrest.Nimekirja lisati 17 Ukraina separatisti, kellest 11 on Venemaa poolt pärast Krimmi ebaseaduslikku annekteerimist 2014. aastal pukki pandud valitsuse liikmed.

Hetkel kuum